može li bizarnije? / Pravosudni apsurd: Mamiću odgođena odluka o pritvoru jer nisu znali gdje da mu pošalju obavijest!

Odluka o istražnom zatvoru i 144 milijuna kuna teškoj optužnici za Zdravka Mamića jutros je u Osijeku odgođena

30.11.2018.
19:13
VOYO logo

Još jedan apsurd hrvatskog pravosuđa - odluka o istražnom zatvoru i 144 milijuna kuna teškoj optužnici za Zdravka Mamića jutros je u Osijeku odgođena! 

I to iz razloga jer većina optuženika nije dobila poziv za sjednicu. Da stvar bude apsurdnija, Mamić niti ne bi došao jer bježi od hrvatskog pravosuđa. Ali, procedura je procedura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić i dalje bezbrižno može moliti krunicu u Međugorju.

Jer, osječki sud danas nije raspravljao o njegovoj optužnici i novom zahtjevu za istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sud je stao na jednostavan zaključak, da ako nisu ispunjeni uvjeti za održavanje sjednice optužnog vijeća, da onda nisu ispunjeni uvjeti o odlučivanju o istražnom zatvoru", rekao je odvjetnik Veljko Miljević. 

Da stvar bude apsurdnija, sjednica je odgođena jer sud nije dobio dokaz da su Zdravko Mamić, brat ZoranDamir Vrbanović, Sandro Stipančić i Igor Krota dobili poziv. Tužitelji su onda tražili da sud odluči samo o pritvoru za Mamića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče ročišta za odlučivanje o istražnom zatvoru za Zdravka Mamića, isto je odgođeno jer je sud utvrdio da Zdravko Mamić, iako je obaviješten putem oglasne ploče, nije dobio poziv na svoju adresu koju je prijavio prije tri dana u Bosni i Hercegovini", rekao je zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković.

S jedne adrese na drugu - službena pisma u Hrvatskoj putuju danima. Može li se sve to ubrzati na način da se sudovi elektroniziraju i obaviještavaju klijente putem elektroničke pošte - pitali smo ministarstvo pravosuđa. Odgovor nismo dobili. No, drugi odvjetnici poručuju - procedura je takva. I mora se poštovati. Ali ne može ići u nedogled. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle do jedne granice postoji mogućnost, zakon je tu jasan. I ukoliko su ispunjeni uvjeti da se sjednica treba odgoditi, ona će se odgoditi. Ako se vidi da okrivljenik eventualno izbjegava pozive - onda se ispunjavaju uvjeti za održavanje sjednice optužnog vijeća", tumači nam odvjetnik Damir Primorac. 

Nova sjednica - 14. siječnja, iduće godine. Do tada, Mamić novinare zove na konferencije u Međugorje. A ostali ne moraju strahovati od početka suđenja. Barem za sada.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo