korona, mjere i neizvjesnost / Praznik rada sigurno će odrediti smjer kojim će turizam ići. No, unatoč spremnosti i optimizmu, nitko ne zna što donosi naredna sezona

U kampu u Omišlju koji ove godine prvi put nije zatvorio vrata ni zimi, iznenađeni su velikim odazivom domaćih gostiju

24.4.2021.
22:00
VOYO logo

U turističkom smislu, Uskrs je prvi pokazatelj uspješnosti sezone, a odmah nakon njega Praznik rada gotovo sigurno određuje smjer kojim će turizam ići. Tako bi bilo i sada da nije korone, mjera i neizvjesnosti. Kvarner za prvi svibanjski vikend slovi kao omiljena auto destinacija, ali unatoč spremnosti i optimizmu turističkih djelatnika, nitko ne zna što donosi predstojeći praznik. 

Sunce je okupalo kamp u Omišlju. I u korona vremenima on ima svoje vjerne goste. Obitelj iz Njemačke odmara već tri tjedna, a na ljeto stižu na još mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovdje je jako lijepo, more je lijepo, restoran, ljudi, zato nam se sviđa'', rekla je Minzi Framke iz Njemačke.

Image
rezultati istraživanja /

Upitan je utjecaj na naš turizam: Otprilike trećina Nijemaca nije sigurna hoće li na godišnji odmor

Image
rezultati istraživanja /

Upitan je utjecaj na naš turizam: Otprilike trećina Nijemaca nije sigurna hoće li na godišnji odmor

Turisti kažu da se tu osjećaju sigurno i da nema problema s držanjem distance. Par iz Slovenije kamperom je doputovao za dva i pol sata. Ostaju cijeli idući tjedan jer je kod njih u utorak državni praznik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Spojili smo sa 1. majom, ono što se tiče sa granicom čini mi se da nećemo imati problema zato što imamo potvrdu što smo prebolili to koronu. /blic/Cijene su ugodne sad, usluga je baš dobra tako da odlično'', kazala je Sabina Rajgelj iz Slovenije.

U kampu, koji ove godine prvi put nije zatvorio vrata ni zimi, iznenađeni su velikim odazivom domaćih gostiju. Spremni su i za novu sezonu.

''Od ovog vikenda probudilo se slovensko tržište, krenule su lijepe najave za 1. maj, ali nekakav ozbiljniji buking je krajem petog mjeseca, 20.5. su jako lijepe najave na parcelama i u mobilnim kućicama'', rekao je Luka Majcen, direktor kampa u Omišlju.

Turistički travanj na Kvarneru je gotovo 65 posto bolji od lanjskoga, ali daleko je to od rekordne 2019. Tu na dan odmara 2700 gostiju, a koliko će njihov broj za Praznik rada skočiti, ne zna nitko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrbničkom hotelu s 4 zvjezdice itekako se vesele najavljenom ukidanju lockdowna u Primorsko-goranskoj županiji. Osjetili su prvo zatvaranje jer čim je stožer najavio stroge mjere gosti su počeli otkazivati.

''Jučer kako je bila najav da će se popustiti mjere od stožera u našoj županiji, evo već su se počeli najavljivati gosti, znači oni čekaju u startu da vide kakve će biti mjere i onda se oni odmah već nama javljaju. Za prvi maj smo već popunjeni sa nekih 75 posto'', kazao je voditelj hotela u Vrbniku Oliver Stašić.

Sezonu, čini se, željno iščekuju svi. I turisti koji u njoj uživaju i oni koji od turista žive. Zbog korone upitni su planovi, ali ne i optimizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo