plemenita gesta / Preboljela tešku bolest zahvaljujući donacijama građana, a ostatak novca odlučila pokloniti 7-godišnjoj Lani

Image
Foto: Facebook

Na Polikliniku Glavić morat će pričekati, a financijska pomoć Ivane Tojčić, priča Roža, od velike im je pomoći

11.5.2018.
9:06
Facebook
VOYO logo

Ivana Tojčić, 32-godišnja Višnjevčanka koja je zatražila medijsku pomoć nakon što joj je Poliklinika bila jedina nadu da prohoda zbog tumora koji je imala na leđnoj moždini, odlučila je napraviti plemenitu gestu s novcem koji joj je ostao, piše Glas Slavonije.

"Odlaskom u Polikliniku Glavić, a zahvaljujući dobrim ljudima ondje i brojnim donatorima koji su mi pomogli, ispunile su se moje dvije želje – odbacila sam štap, a dio nepotrošenog doniranog novca proslijedit ću sedmogodišnjoj Osječanki Lani Roži koja se bori s hemiparezom i također će ići u Polikliniku! Sretna sam i zahvalna!", rekla je Ivana Tojčić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana je bila nepokretna zbog tumora leđne moždine, a na štake se osovila nakon rehabilitacije u Varaždinu. Ta kozmetičarka ipak nije željela stati na tome, a u prikupljanje novca pridružili su se brojni građani. Nakon višetjedne terapije, kaže, osjeća veliki pomak, a vratila se i na svoje radno mjesto. Uoči odlaska u Polikliniku u veljači, kaže, u kozmetički salon gdje radi došao joj je Saša Roža, nakon čega se rodila lijepa priča.

"Htio me upoznati i interesirao se za terapiju, a u Glasu Slavonije pročitao je o akciji prikupljanja novca. Njegova sedmogodišnja kći Lana krenula je s terapijom kad i ja, međutim zbog epilepsije morali su odustati, a znala sam da sami prikupljaju novac. Stoga sam odlučila da Lana bude ta osoba kojoj ću dati ostatak donacije koju nisam potrošila", ispričala je Ivana za Glas Slavonije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazito zahvalan na ovoj gesti ostao je i Lanin otac, koji je ispričao kak je njegova kći uz hemiparezu dobila i epilepsiju koja joj je privremeno onemogućila terapije na poliklinici. Naime, tri dana nakon početka terapije Lana je dobila epileptični napad pa su na Poliklinici odlučili da će pričekati da joj se stanje stabilizira.

"Proces skidanja remenja i kabela na aparatima traje i do desetak minuta, a u kojem roku Lana može izgubiti život. Sad šest mjeseci treba biti stabilno da se krene s terapijom. Ona se sad dobro osjeća, no 6. travnja jedva sam je oživio", ispričao je otac Saša čija je kći čak u bolnici prošla terapiju botoksom u nožni mišić, nakon čega se sad može spustiti u čučanj punim stopalom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Polikliniku Glavić morat će pričekati, a financijska pomoć Ivane Tojčić, priča Roža, od velike im je pomoći.

"Mi smo sami krenuli prikupljati novac, bez medijske pomoći, no bio bih zahvalan kad bismo i mi bili sigurni da ćemo, kad Lana krene na terapije, imati dovoljno novca da se sve odradi 'u komadu”, zaključio je Lanin otac za Glas Slavonije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo