kome je 19 godina palio svijeću? / Predao zahtjev za ekshumaciju tijela pa se šokirao: 'Ali u ovom grobu ne leži vaša majka'

Image
Foto: Vijesti.hr

Iz gradskih groblja su mu javili da je njegova majka Ruža pokopana u susjednom grobu

20.5.2019.
22:10
Vijesti.hr
VOYO logo

Anto već 19 godina pali svijeću na grobu svoje majke na Markovu polju. Barem je tako mislio.

"Kad sam predao zahtjev za ekshumaciju, poslije sat vremena, sat i pol, telefon zvoni. Oni kažu da moja mama nije ukopana u tom grobu", kaže nam Anto Zečević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz gradskih groblja su mu javili da je njegova majka Ruža pokopana u susjednom grobu, na kojem stoji drugi spomenik i tuđe ime.

"Jednostavno sam im rekao: Vi niste normalni. Ja na taj grob dolazim 19 godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želio je svojoj majci ispuniti posljednju želju i pokopati je u obiteljskoj grobnici u rodnoj Bosni i Hercegovini pa je zatražio ekshumaciju. A onda se našao usred horora. 

"Jer sam ja u tolikoj preši da ja sad ne znam tko je moja mama. I da iskopam ovaj grob, po čemu mogu znati nakon 20 godina da je to ona", pita se sin pokojnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mu jasno kako nitko nije vidio da je došlo do zamjene kada su radili susjedni spomenik. Iz Gradskih groblja kažu kako su upravljanje Markovim poljem preuzeli tek 2001. godine.

"O klesarskom zahvatu grobnog mjesta nema podataka u evidenciji koju smo preuzeli od TD "Prigorac" iz Sesveta, te ne znamo tko je i na čiji zahtjev uredio grobno mjesto", kažu iz podružnice Gradska groblja, Zagrebački holding.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista tvrtka, TD Prigorac, koja je pokopala Antinu majku, a četiri dana poslije i pokojnicu u susjedni grob, prema sudskom registru više ne postoji. 

Ogorčen i ljut, Anto želi da gradska groblja ekshumiraju oba groba i kažu mu u kojem počiva njegova majka, a ne da to učini on, kako su mu, kaže, rekli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja želim samo jedno, da dođem ovdje sa tim ljudima koji mi voze mamu iz Odžaka, da mi dovezu moju mamu u groblje kod brata i oca", kaže Anto.

Nakon dva detljeća želi samo znati da je doista zapalio svijeću svojoj majci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo