NAKON SKANDALA / Predavao vam je profesor s lažnom diplomom. Hoće li i vama biti poništena svjedodžba?

Image
Foto: Thinkstock/Arhiva

Osim što se mnogi pitaju kako 'lažne profesore' nitko nije prepoznao, mnoge zanima i što će biti s onima kojima su predavali

1.2.2019.
22:50
Thinkstock/Arhiva
VOYO logo

Povodom započete provjere diploma u školama nakon otkrića jedne krivotvorene u Ministarstvu znanosti i obrazovanja te tri u školstvu, postavlja se pitanje hoće li to imati utjecaja na sadašnje i bivše učenike.

''Propisima iz područja obrazovanja, a vezano uz otkrivanje lažnih diploma učitelja i nastavnika, nisu predviđene posljedice za učenike koji se trenutno školuju, kao ni za učenike koji su već završili obrazovanje'', odgovoreno je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja tportalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nedavno je otkrivena djelatnica Ministarstva znanosti i obrazovanja s krivotvorenom diplomom Sveučilišta u Zagrebu, koja je nekoliko godina radila administrativne poslove. Prvo kroz mjeru stručnog radnog osposobljavanja, a potom na projektu putem ugovora o djelu te je u studenom prošle godine preko javnog natječaja zaposlena na ugovor o radu na određeno vrijeme.

Nakon toga Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo je provjeru diploma oko 90.000 zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti te su otkrivene još tri krivotvorene diplome Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Riječ je o osobama koje predaju u dvije srednje i jednoj osnovnoj školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak najavila je kako će navedene osobe dobiti izvanredni otkaz te da su prijave protiv njih upućene DORH-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo