otkrio i razlog / Predomislio se: Ranko Ostojić u zadnji tren predao kandidaturu za predsjednika SDP-a

Okidač za tu odluku bila je jučerašnja press-konferencija 'neretvanske skupine', koja okuplja mlade SDP-ove gradonačelnika i načelnike

1.9.2020.
8:00
VOYO logo

Bivši saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić u ponedjeljak je, neposredno prije isteka roka za kandidature u ponoć, e-mailom stranačkoj izbornoj komisiji poslao kandidaturu za predsjednika stranke, potvrdio je Ostojić u utorak ujutro Hini.

Premda je tijekom kandidacijskog roka za isticao kako se neće natjecati za čelno mjesto u stranci kako ne bi naštetio kandidaturi Peđe Grbina nego da će ući samo u utrku za 17-člano Predsjedništvo stranke, Ostojić je u 'fotofinišu' ipak odlučio  ući u borbu za vodeće mjesto u najvećoj oporbenoj stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Unutarstranački izbori /

Ranko Ostojić ipak ne ide u utrku za šefa SDP-a, no danas se očekuje još jedno novo ime

Image
Unutarstranački izbori /

Ranko Ostojić ipak ne ide u utrku za šefa SDP-a, no danas se očekuje još jedno novo ime

Okidač za tu odluku bila je jučerašnja press-konferencija 'neretvanske skupine', koja okuplja mlade SDP-ove gradonačelnika i načelnike, a za koju se očekivalo da će javno dati dati potporu Grbinu.

„Kandidirao sam se u roku koji je naznačen, nakon presice klana koji tvrdi da je protiv klanova. Isti oni koji su do jučer podržavali Peđu Grbina, sada podržavaju samo sebe“, kazao je Ranko Ostojić u kratkoj izjavi za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i da 'kada budu potvrđene kandidature, onda ćemo biti u prilici suočiti se sa slabostima SDP-a'.

„Jedna od njih je upravo dosljednost i drugarstvo. U jučerašnjem nastupu sam čuo koliko je to nevažno, a trebalo bi biti temelj SDP-a“, pojasnio je Ostojić motive za svoju predsjedničku kandidaturu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon fijaska SDP-a na parlamentarnim izborima u srpnju i povlačenja tadašnjeg čelnika stranke Davora Bernardića, SDP će 26. rujna po principu 'jedan član, jedan glas' birati novo vodstvo – predsjednika, Predsjedništvo i Glavni odbor.

Uz Ostojića, kandidature za predsjednika stranke istaknuli su i Peđa Grbin, Željko Kolar, Mirela Ahmetović i Marino Percan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo