žestoke kritike / Predrag Matić: 'Prije bih prošao kao nezavisni nego s ovakvim SDP-om, s onim plaćenicima koji me izlaze blatiti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Jučer je bila Životinjska farma, u kojoj sam bio konj, kerovi koji su me trebali kidati su bili pudlice, a nalogodavci nisu bili svinje nego vjeverice'

29.1.2017.
14:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar branitelja i član predsjedništva SDP-a Predrag Fred Matić potvrdio je u nedjelju da želi biti zagrebački gradonačelnik jer ima program, iskustvo i ljude, ali smatra bi na predstojećim lokalnim izborima prije prošao kako nezavisni kandidat nego kandidat SDP-a.

Gostujući u emisiji N1 televizije Točka na tjedan, Matić je rekao da to nije preambiciozno i da je o tome razgovarao s predsjednikom SDP-a za kojeg mu je žao što stranku ne uzima u svoje ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Zašto bi bilo preambiciozno. Znate onu anegdotu – Tito je bio hrabar pa je učio, radio pa je postao predsjednik države, Tuđman je bio povjesničar, učio je i radio pa je postao predsjednik države, onda je i Kolinda (Grabar Kitarović) postala pa je pokazala da svako može biti predsjednik države“, rekao je Matić, zaključivši da ako svatko može biti predsjednik države zašto ne bi bio i gradonačelnik.

Ustvrdio je da on ima porgram i iskustvo. „Što bi rekao i sam Bandić dovoljno sam star da imam dosta iskustva, dovoljno sam mlad da imam još snage za potegnuti“, kazao je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Matić kaže da bi s ovakvim SDP-om to bilo teško.  „S ovakvim SDP-om, s onim plaćenicima koji me izlaze blatiti, koji su do jučer trčali kako vjerevice oko drveta oko mene i govorili Fred ti si naš heroj, ti si naš junak, uz takve, teško je“, kazao je Matić, dodavši da bi prije prošao kao nezavisni.

Upitan misli li da ima šansu dobiti potvrdu SDP-ovog Gradskog odbora, Matić je rekao kako se boji da ne, nakon svih događanja i svega što radi novo rukovodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matić je ispričao da su jučer na sjednici Glavnog odbora našao na tapetu od strane nekih ljudi koji su ga prozvali da je zbog jednog intevjua kriv za pad rejtniga SDP-a.

„Jučer je bila Životinjska frama, u kojoj sam bio konj, kerovi koji su me trebali kidati su bili pudlice, a nalogodavci nisu bili svinje nego vjeverice“, kazao je Matić. Upitan radi li se o Rajku Ostojiću, budući da je on ranije nazivan vjevericom, Matić je rekao da to nije znao ali je potvrdio da misli na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zašto je tako ogorčen na stranačkog kolegu Ranka Ostojića, Matić je rekao da zna da ga je Milanović šikanirao i vjerojatno ponizio, ali da on nije tu mogao ništa pomoći. Čak su, kaže, dobro surađivali i kao ministri. „Međutim, zašto se on fokusirao na mene...", naveo je, te rastumačio taj odnos djelomice i time što nije ušao u Predsjedništvo stranke kao čovjek Davora Bernardića.

Matić je kazao da Davor Bernardić nije bio njegov izbor na glasovanju, ali da je on njegov predsjednik. „To naglašavam, imamo čak jako dobru komunikaciju, ali žao mi je što on stranku ne preuzima u svoje ruke“, rekao je Matić. Po njegovim riječima postoje tijela koja trebaju biti korektiv predsjedniku, ali oni u Saboru očekuju da im predsjednik zada smjernice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matić je kazao također da je afera Borisa Lalovca kojeg je bivša supruga prijavila za obiteljsko nasilje proizašla iz SDP-ovih krugova.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo