pogrešna klima / Predsjednica Grabar-Kitarović kritizira institucije: 'Borba protiv korupcije koči donošenje važnih odluka'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Trebamo se prestati bojati raditi svoj posao i donositi odluke', rekla je predsjednica Grabar-Kitarović

25.1.2017.
12:13
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je govor na konferenciji pod nazivom 'Nova hrvatska energetska strategija', pri čemu se obrušila na pojedine institucije koje prema njoj koče dužnosnike u donošenju odluka. 

"Moramo definirati ključne izazove koji su pred nama", kazala je predsjednica prije nego što je krenula nabrajati pet, po njoj, ključnih stvari za buduću energetsku strategiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da bi ona morala "dinamičnije i konzistentnije pratiti smjernice europske politike te da su nam sve smjernice bile do 2020. godine i nedostaju nam ključni strateški dokumenti do 2050."

Predsjednica je naglasila i kako hrvatska energetska strategija mora uvažiti promjene koje donosi tranzicija iz ugljičnih goriva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobra energetska politika prepoznat će te promjene i za razvoj gospodarstva", naglasila je predsjednica. 

Kao treću smjernicu navoela je potrebu za određivanjem ključnih energetskih projekata za investiranje kako bi se "dokinula lutanja u integraciji obnovljivih izvora energije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ono najistaknutije navela je na samom kraju. Predsjednica se osvrnula na problem 'zakočenosti sustava i nemogućnosti donošenja odluka.'

"Borba protiv korupcije je potrebna, no to nas ne smije kočiti u donošenju odluka. To je stvorilo društvenu klimu koja nas dovodi do propuštenih prilika. Trebamo se prestati bojati raditi svoj posao i donositi odluke", zaključila je predsjednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike