korak bliže tituli / Predsjednica obranila temu rada pa komentirala niz afera: 'Nažalost, to se događa i u drugim državama'

Doznajemo kako je prošla obrana, je li predsjednica imala tremu i što na sve kažu njezini profesori i kolege studenti

3.10.2018.
19:21
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obranila je temu doktorskog rada iz međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti. I tako je korak bliže tituli doktorice znanosti. Na fakultet je stigla pola sata prije početka obrane na kojoj mora detljeno objasniti zašto, kako i s kojom tezom će pisati svoj doktorski rad.

"Osjećam se kao i svaki drugi doktorant na Fakultetu političkih znanosti, ništa posebno. Naravno jesam uzbuđena, a spremna jesam", kratko nam je rekla predsjednica Republike pred ulazak na fakultet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temu iz područja međunarodnih odnosa branila je pred profesorima Fakulteta političkih znanosti Lidijom Kos-StanišićSinišom Tatalovićem te mentorom Antonom Grizoldom - profesorom na ljubljanskom Fakultetu društvenih znanosti, ujedno i bivšim slovenskim ministrom obrane.

Sve se događalo iza zatvorenih vrata Vijećnice jer predsjednica na Fakultetu ima isti tretman kao i ostali studenti. Slušati su je mogli samo profesori i kolege s doktorskog studija. Tek će doktorski rad braniti javno. Studenti na kolegicu su jako ponosni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Predsjednica s kolegama studentima prije obrane doktorata na Fakultetu političkih znanosti

Image

Predsjednica s kolegama studentima prije obrane doktorata na Fakultetu političkih znanosti

Kolinda Grabar-Kitarović doktorski studij upisala je u jesen 2015., nakon što je izabrana za predsjednicu države. Pismo preporuke napisao joj je rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras, o njezinom povratku u studentske klupe tijekom mandata - govorili su svi, a uspjesima se i sama hvalila. Može se pohvaliti i s tri počasna doktorata na sveučilištima u Budimpešti, Moskvi i slovačkoj Banskoj Bistrici. 

A najranije za dvije godine svemu tome dodat će i titulu doktorice znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša reporterka dočekala je predsjednicu po izlasku s obrane. Obrana je prošla dobro, puna dva sata branila je nacrt teme. Kaže, zadovoljna je, a čini se da je bilo puno pitanja nakon obrane. Pri izlasku s fakulteta komentirala je aktualnu političku situaciju, ali i curenje informacija iz istrage.

"To pitanje nije u mojoj ingerenciji, to trebaju pratiti nadležne službe. Pratit ću svakako stanja, tražit ću informacije, no to je za postupanje pravosudnih tijela. Što se curenja informacije tiče, nažalost, to je nešto što se događa ne samo u Hrvatskoj nego i drugim državama na čemu svakako treba poraditi. To je, opet, na relevantnim službama da to rješavaju, to nije u okvirima mojih ovlasti da govorim kako bi tko trebao raditi svoj posao", rekla nam je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednicu sada očekuje pisanje doktorskog rada, a to bi trebalo potrajati najmanje dvije godine, potvrdili su njeni profesori. Sve kolegije položila je s ocjenom izvrstan, kažu, a imala je vrlo malo izostanaka.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo