Pernar u RTL-u Danas / 'Predsjednica sablasno iskorištava već sad velike ovlasti, velikog lopova je oslobodila zatvora!'

Pernar je komentirao i odnos Živog zida i Mislava Kolakušića

16.12.2019.
19:06
VOYO logo

Hrvatski biskupi pozvali su građane da iziđu na izbore i opisali kakvu osobu vide na mjestu predsjednika države. 

Predsjednički kandidat Ivan Pernar u razgovoru za RTL Danas rekao je da Crkva zapravo zloupotrebljava svoju poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam ništa protiv toga da svećenici izađu na izbore kao kandidati i da vidimo koliko bi oni dobili glasova. Ne branim nijednoj kategoriji da se bavi politikom, ali ono što Crkva radi jest da u ime religije podupire politiku koja je protiv ljudi općenito", smatra Pernar.

Bivši zastupnik Živog zida, danas lider novosnovane Stranke Ivana Pernara tvrdi da su predsjedničke ovlasti dovoljne velike za bitne promjene, ali da ih aktualna šefica države Kolinda Grabar-Kitarović sablasno iskorištava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednica već sada ima velike ovlasti. Mogla je ne pomilovati Leona Sulića optuženog za pljačku 15 milijuna kuna iz Croatiabusa. Iskoristila je ovlast pomilovanja da velikog lopova oslobodi zatvora. Mogla je i spasiti život poginulog hrvatskog vojnika u Afganistanu da je uskratila slanje naših vojnika tamo. Ona svoje ovlasti nije koristila kako treba ili ih je koristila na sablasan način", kaže Pernar.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednjim izborima, onima za Europski parlament se skrivao od menija, a on kaže du su ga mediji "medijski likvidirali". Naša reporterka Petra Mlačić podsjetila ga je da ga je upravo ona tada zvala, a on se nije javljao.

"Gospođo, vi ste mene zvali kad su izbori bili gotovi, govorim o postupku prije nedjelje do 19 sati. Vi mene zovete kad se zatvore birališta, a nakon tih 19 sati ste mi nepotrebni, a ja sam vama nepotreban nakon toga. Zovete me reda radi", požalio se Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Pernarov suborac Ivan Vilibor Sinčić i Živi zid na predsjedničkim izborima podupiru Mislava Kolakušića. To je veliki zaokret, tvrdi Pernar.

"Kad sam ja Sinčića poznavao govorio mi je da je cilj Kolakušića uništiti Živi zid. On je globalist, zalaže se za mjere štednje, mi smo svi bili prije u Živom zida protiv toga. Nije mi jasno kako je došlo do ovakvog ideološkog zaokreta. Taj smjer je po mome sudu protivan svemu za što se Živi zid zalagao, to je po meni uhljebnička koalicija", rekao je Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo