GRABAR-KITAROVIĆ U ZADRU / Predsjednica se na otvaranju terminala susrela s Gotovinom: 'Divim se entuzijazmu čelnika Zadra'

Grabar-Kitarović otvorila je novu zgradu putničkog terminala u zadarskoj luci Gaženici

24.4.2019.
13:43
VOYO logo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je otvorila novu zgradu putničkog terminala u zadarskoj luci Gaženici, koju je označila kao novi važan iskorak za hrvatski turizam koji nema samo značaj za Zadar kao suvremeni lučki grad i važno jadransko čvorište, već i za cijelu državu.

 Predsjednica je u izjavi podsjetila kako je prije manje od tri godine na istom mjestu postavila kamen temeljac za ovu zgradu "koja sada u punom sjaju stoji pred nama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Entuzijazam i trud se isplatio"

"Kazala sam tada kako se divim entuzijazmu čelnika Zadra, Zadarske županije i lučke uprave jer su unatoč zaprekama na koje su nailazili ustrajali i vjerovali u ovaj projekt. Danas samo mogu kazati kako se taj entuzijazam i trud isplatio i kako se za prave razvojne projekte uistinu vrijedi boriti", rekla je predsjednica.

Image

Predsjednica oči u oči s Gotovinom: 'Entuzijazam i trud se isplatio...'

Image

Predsjednica oči u oči s Gotovinom: 'Entuzijazam i trud se isplatio...'

 Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić izvijestio je kako je gradnjom nove luke u Gaženici promet brodova na kružnim putovanjima povećan s 30.000 u 2013. na 167.000 putnika u 2018. godini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Naša prednost u odnosu na druge etablirane kruzing luke na Jadranu je ogromna, jer u krugu od nekoliko kilometara imamo terminal, zračnu luku, autocestu i dovoljan broj parking mjesta, gradsko središte s velikim kulturnim sadržajima. Vjerujem da ćemo ove jedinstvene prednosti zajednički iskoristiti u kvalitetnije brendiranje Hrvatske", poručio je Škifić.

Susrela se s Gotovinom

Na otvaranju terminala predsjednica se susrela i s generalom Antom Gotovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon otvaranja putničkog terminala, predsjednica je sudjelovala na svečanoj sjednici zadarske Županijske skupštine povodom Dana Zadarske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo