'bez konsenzusa nema napretka' / Predsjednica će sutra razgovarati s čelnicima političkih stranaka

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednica je danas naglasila kako se tek razvojem političke stabilnosti može posvetiti rješavanju ključnih nacionalnih problema

4.5.2017.
18:24
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak ujutro održat će razgovore o aktualnoj političkoj situaciji u Republici Hrvatskoj sa čelnicima političkih stranaka i ostalim zastupnicima Hrvatskoga sabora, na temelju članka 94. stavka 2. Ustava RH, priopćeno je u četvrtak popodne iz Ureda predsjednice Republike.

Kako navode iz Ureda, predviđeno je obraćanje predsjednice Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije danas na konferenciji pod nazivom "Hrvatska kakvu trebamo - obrazovanje, znanost i digitalna budućnost", predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da se bez političke stabilnosti i konsenzusa svih političkih stranaka oko najvažnijih tema o kojima ovisi gospodarski i društveni oporavak Hrvatske, ne može govoriti o napretku zemlje.

Naglasila je kako se tek razvojem političke stabilnosti može posvetiti rješavanju ključnih nacionalnih problema - demografskoj obnovi i reformi obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Demografski problemi nisu problem ideologije, ni desne ni lijeve, već problemi svih građana", rekla je Grabar-Kitrović te dodala da je preduvjet za njihovo rješavanje prihvaćanje dugoročne strategije unutar koje su prioritetne demografske mjere, smanjenje nezaposlenosti, povećavanje izdvajanja za djecu i smanjenje troškova školovanja.

Predsjednica države također je ocijenila da već dvije godine politička nestabilnost paralizira sustav i ne dopušta razvitak i napredak u reformi obrazovanja, što je ključ razvoja hrvatske države. Poduprla je nastavak provodbe cjelokupne kurikularne reforme, ali i upozorila kako je iznimno važno staviti veći naglasak na STEM obrazovanje te povezati obrazovanje s gospodarstvom i tržištem rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo