tri prijave / Predsjednica zbog neobjašnjenog puta u SAD prijavljena zbog sukoba interesa

Image

U sva tri slučaja traži se od Povjerenstva da se utvrdi je li razlog puta službeni ili privatni, odnosno je li došlo do povrede Zakona o spriječavanju sukoba interesa

4.1.2017.
10:59
VOYO logo

Tri prijave podnesene su Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa protiv predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, potvrđeno je za N1 u tom tijelu.

Zaprimljene su, naime, tri prijave zbog njenog neobjašnjenog puta u SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je Povjerenstvo sukladno zakonu dužno štiti identite podnositelja prijava, javnost neće još doznati tko ih je podnio.

U sva tri slučaja traži se od Povjerenstva da se utvrdi je li razlog puta službeni ili privatni, odnosno je li došlo do povrede Zakona o spriječavanju sukoba interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad nije jasno je li problematična i mogućnost da je na ovaj način primila dar skuplji od 500 kuna ili je, u slučaju privatnog putovanja, sama platila ovaj izlet. Upravo bi Povjerenstvo trebalo utvrditi niz okolnosti vezan za njeno putovanje u SAD, koju njen ured na Pantovčaku nije htio komentirati.

Njen suprug ostao je u Hrvatskoj te je svoje vrijeme, među ostalim, providio sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, na ženskoj utrci Snježne kraljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo