SMATRAJU DA JE POTREBNO HRVATSKOJ / Predsjednik HUP-a o planu oporavka za RTL: 'Mislimo da treba puno više ulagati u realni sektor'

Većina ulaganja će primarno ići u javne projekte, od kanalizacija, vodoprivrede, prometnih investicija što je naravno dobro kratkoročno za život naših građana, ali dugoročno...

29.4.2021.
18:40
VOYO logo

Pogledajte koliko su poslodavci bili uključeni u izradu ovog strateškog dokumenta, Plana oporavka.

Zašto su poslodavci nezadovoljni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tih 152 ulaganja, poslodavci smatraju da ima premalo onakvih ulaganja koja mogu brzo povećati dodanu vrijednost i koja mogu ubrzo povećati zapošljavanje. Dok je nastajao ovaj plan, Hrvatsku udrugu poslodavaca (HUP) preuzeo je novi šef Mihael Furjan, koji je inače predsjednik Uprave Pliva Hrvatska i sada novi šef HUP-a.


Zašto vi niste sudjelovali kao realni sektor kojeg se itekako tiče ovaj plan u samoj izradi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnjih nekoliko tjedana imali smo intenzivne razgovore sa raznim ministarstvima, ali kada je već sažetak dokumenta bio gotov, nažalost, nismo sudjelovali u samom početku kada se stvarao dokument, a razlog ne znamo.

Koja je glavna zamjerka u ovom svemu što smo vidjeli u prilogu. Ima stvarno puno toga, a čega nema što biste vi htjeli vidjeti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslodavci misle da bi trebalo biti puno više ulaganja u realni sektor, proizvodnu djelatnost, uvođenje novih tehnologija da bi stvorili dodanu vrijednost i zaposlili više ljudi. To je ono što smatramo da je potrebno Hrvatskoj. Većina ulaganja će primarno ići u javne projekte, od kanalizacija, vodoprivrede, prometnih investicija što je naravno dobro kratkoročno za život naših građana, ali nam dugoročno neće kreirati dovoljno radnih mjesta i povećati društveni proizvod koliko je to bilo moguće.

Ono što ste također napominjali, da je proizvodnja u takvim projektima često vanjska, strana. Zbog čega je to problem?
Mi vidimo da imamo doista problem s velikim infrstrukturnim projektima gdje dobitnici natječaja dolaze iz Azije. Zato, recimo, podržavamo ove investicije u obnovu zgrada, fasade, jer znamo da će izvođači biti naše kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je vaš kolega Balković da bi čak donijeli i beton da se ne stvrdne.
On je u pravu da mi doista propuštamo šanse da ponudimo hrvatskom gospodarstvu. poduzetnicima, da maksimalno iskoriste ovaj nacionalni program.

Dvije i pol milijarde za zdravstvo, od svih tih silnih milijardi. meni se čini da je malo.
Naše zdravstvo vapi za reformama i nadamo se da će tu doći do nekih poboljšanja, Mis mislimo da je pitanje reforme više pitanje političkih odluka nego samih investicija u reforme tako da se nadamo da će Vlada poduzeti, kao što je i obećala nedavno,. da bi se zdravstvo dovelo na pravi put .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo