'treba detaljno ispitati' / Predsjednik iz Sinja: 'Matijenićeva partnerica iznijela je niz ozbiljnih i zabrinjavajućih stvari'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Upitan bi li ministar zdravstva trebao podnijet ostavku ako se u tom slučaju utvrde propusti zdravstvenog sudstva, Milanović je rekao da je to hipotetsko pitanje

7.8.2022.
18:03
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u nedjelju u Sinju da je partnerica umrlog novinara Vladimíra Matijanića iznijela niz ozbiljnih i zabrinjavajućih stvari oko njegove smrti, ustvrdivši da taj slučaj treba detaljno ispitati.

"Ono što je izjavila njegova partnerica to je cijeli niz jako ozbiljnih i zabrinjavajućih stvari tako da to treba detaljno ispitati. To je nevjerojatno. Ako je dio toga točno, nije dobro", izjavio je Milanović novinarima u Alkarskim dvorima na prijemu prije početka 307. Sinjske alke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan bi li ministar zdravstva trebao podnijet ostavku ako se u tom slučaju utvrde propusti zdravstvenog sudstva, Milanović je rekao da je to hipotetsko pitanje.

Image
potresne snimke /

Objavljene audiosnimke Matijanićevih poziva: 'Ako za pet dana budete i dalje imali fibru i teže disali, dođite'

Image
potresne snimke /

Objavljene audiosnimke Matijanićevih poziva: 'Ako za pet dana budete i dalje imali fibru i teže disali, dođite'

Smatra kako je moguće da se radi o osobnoj odgovornosti, a s obzirom na to da je DORH zbog tog slučaja brzo krenuo u izvide upitao je što se događa sa slučajem ministra obrane Marija Banožića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je s njim i njegovim slučajem? On je ulovljen u činjenu kaznenom djelu. Tri, četiri mjeseca čekamo i ništa. Ne znam što se čeka. Dobro je kad se djeluje brzo, nije dobro kad se uopće ne djeluje”, rekao je Milanović.

Komentirajući izjavu sinjskog gradonačelnika da ga ignorira premijer Andrej Plenković, Milanović je primijetio da njih dvojica nisu u dobrim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je teško u politici gurnuti u stranu, i meni je teško a nekima je nemoguće," dodao je Milanović.

Slovenski predsjednik Borut Pahor koji u Sinju u društvu s Milanovićem, izjavio je da je da je prvi puta na Sinjskoj alci na koju su ga pozvali predsjednik Milanović i Viteško alkarsko društvo (VAD).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čast mi je danas biti u sinju, to je ilustracija sjajnih odnosa između Hrvatske i Slovenije i tako treba i ostati jer živimo u jednom svijetu gdje trebamo prijatelje naročito susjede." rekao je Pahor.

Na prijemu u Alkarskim dvorima uoči 307. Sinjske alke koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Zorana Milanovića bili su i premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović i Pahor uoči Sinjske alke obišli su izložbu "Meštrović i Sikirica - portreti suvremenica i suvremenika" u galeriji Sikirica.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo