luka oršulić / Predsjednik Udruge lađara Neretve za RTL: 'Nekad su lađe u ovom kanalu spajale, danas to čine mostovi...'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/RTL Danas

Oni će sutra odraditi revijalno spajanje Brijeste i Komarne!

25.7.2022.
20:45
Grgo Jelavic/PIXSELL/RTL Danas
VOYO logo

A što kažu neretvanski lađari? Oni će sutra odraditi revijalno spajanje Brijeste i Komarne. Na koji način?

"Krenut ćemo iz Komarne put Brijeste, iz Brijeste se vraćamo opet u Komarnu", objašnjava Luka Oršulić, predsjednik Udruge lađara Neretve. U konvoju će biti 14 lađa, a predvodit će ih Knez Domagoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedno simbolično spajanje dvije obale Pelješkog kanala. Nekad su te lađe u ovome kanalu gospodarile, spajale… U današnje vrijeme to rade mostovi. Pogledajte ga, zar nije lijep, kao feniks iz mora se digao", kazuje Oršulić.

I njemu je kao Neretvaninu drago što se uzdigao ovaj most. "Dapače, mislim da bi to trebalo biti na ponos ne samo nama Neretvanima, već i cijeloj Hrvatskoj. Dapače, Pelješčanima posebno", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na most su čekali dugo. "Danas sam čuo podatak da se na ovo čekalo 304 godine. Ne znam točno, ali negdje sam čuo. Dugo smo čekali, ali smo dočekali", prepričava.

A koliko će dugo oni veslati? "Nije to maraton, maraton je jedan jedini, nema ga dva, već jedan. To će biti jedno revijalno veslanje, onako lagano, i tu će lađe pokazati svu svoju raskoš i na moru, makar je ona više za rijeke", objašnjava Oršulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da će sutra biti i malih iznenađenja, a kakvih - morat ćete čekati sutra!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo