preslagivanja u SDP-u / Predsjedništvo na Dan grada raspustilo splitski ogranak, tamošnji SDP-ovci nemaju pojma o tome

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjedništvo SDP-a raspustilo je Gradski odbor i ostala stranačka tijela splitskog SDP-a

7.5.2016.
16:45
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Neslužbenu vijest da je Predsjedništvo SDP-a u subotu na zatvorenom sastanku u Crikvenici raspustilo splitski ogranak SDP-a, zatekla je i veoma iznenadila splitske SDP-ovce, osobito zato što je odluka donesena na Dan Grada.

Dogradonačelnica Splita Aida Batarelo vijest o raspuštanju splitskog ogranka doznala je od novinara i ostala zatečena. Rekla je da "nema pojma" ni o čemu takvome jer je u protokolu s premijerom i ostalim gostima na ručku u Lori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To znači, ako je to istina, da ja u ovom trenutku više nisam članica SDP-a. Ako su slučajno raspustili tijela, ja to ne znam jer nemam nikakvih informacija osim ovoga što ste mi vi rekli", izjavila je novinarima koji su tražili potvrdu i komentar vijesti.

"Znači da je članstvo tu, a da nisu članovi Predsjedništva i Gradskog odbora. Zaista moram vidjeti. Ne znam što se događa, a što se god dogodilo, nije mi drago što je to na Dan grada", kazala je dogradonačelnica Batarelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana može li se to shvatiti kao kazna za nepodupiranje, na nedavnim unutarstranačkim izborima, predsjednika stranke Zorana Milanovića već Zlatka Komadine, odgovorila da ne smatra to opomenom niti kaznom, već statutarnim pravom predsjednika.

"Zaista mi je ovo prvi glas i od ovoga vam više ništa zaista ne mogu reći. Naravno da ću sada i ja provjeriti o čemu se točno radi", rekla je za Hinu dogradonačelnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedništvo SDP-a raspustilo splitski ogranak

Predsjedništvo SDP-a raspustilo je organe Gradske organizacije SDP-a u Splitu i za povjernika je imenovalo kolegu Darka Parića, te je Glavnom odboru stranke predložilo da raspusti gradsku organizaciju SDP-a u Splitu, rekao je glavni tajnik stranke Igor Dragovan nakon sastanka Predsjedništva stranke u Crikvenici.

Rekao je da je odluka bila gotovo jednoglasna, da je jedan glas bio protiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje u SDP-u, protiv je glasao jedino potpredsjednik stranke i predsjednik zagrebačke organizacije Davor Bernardić.

Na pitanje koji je razlog raspuštanja, Dragovan je rekao da je odgovornost rukovodstva stranke da osigura najkvalitetnije pripremu stranke za sve nadolazeće izbore, bili oni parlamentarni ili lokalni, kako u Splitu, tako u svim gradovima i općinama. "To je naša odgovornost i od te odgovornosti ne bježimo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li iza toga obračun s Ivom Baldasarom jer je na nedavno održanim unutarstanačkim izborima za predsjednika SDP-a bio na strani kandidata Zlatka Komadine, Dragovan je ponovio: "Naša odgovornost je kao odgovornih ljudi da pripremimo stranku najkvalitetnije moguće za izbore bili to prijevremeni parlamentarni ili sljedeći lokalni izbori, time smo se vodili i temljem toga donosimo odluke. U te odluke vjerujemo kao što vjeruju članice i članovi SDP-a."

Na opetovani upit o razlozima, Dragovan je rekao da je više manje sve rekao te da će daljnje odluke donositi Glavni odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da je Bernardić bio protiv raspuštanja splitske organizacije jer nije obrazloženo. Također se doznaje da se tijekom rasprave, raspuštanju protivio i potpredsjednik SDP-a Tonino Picula.

Član Predsjedništva Zdravko Ronko, kako se doznaje, tražio je da se iz stranke izbaci Bernardić zbog toga što je na svom Facebook profilu prije tjedan dana kritzirao Ronkovu odluku o izbacivanju iz SDP-a Ivana Vlahovića, člana iz Požege koji je bio šef Komadininog izbornog stožera tijekom unutarstanačkih izbora, na kojima je ponovno pobijedio Zoran Milanović. No o tome se nije glasalo, a neki mediji su objavili da je Bernardić dobio opomenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić je u toj objavi od 30. travnja napisao da su počele čistke u SDP-u. "Počele čistke u SDP-u. Izbačen šef Komadininog stožera u Požegi. Vodstvo SDP-a Požege nakon svog potopa na izborima za mjesne odbore, HDZ-HSU 141 : SDP 57 vijećnika, našlo krivca, šef stožera Zlatka Komadine, Ivan Vlahovic! Bravo drugovi!"

U crikveničkom hotelu Omorika danas su održali sastanke Predsjedništvo SDP-a i Klub zastupnika te stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo