KRITIZIRANJE VLADE / Predsjedništvo SDP-a: Vlada radi loše i nekonzistentna je u pitanjima antifašizma

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjedništvo SDP-a ocijenilo je da je riječ o vladi koja štiti plagijatore i ne donosi odluke, zapetljala se u 'priču o Ini' i tolerira sukob interesa u svojim redovima

26.1.2017.
22:08
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak navečer je, uz lošu ocjenu rada Vlade nakon 100 dana, osudilo i Vladinu nekonzistentnu politiku što se tiče antifašizma i Drugog svjetskog rata.

Nakon 100 dana vlade Andreja Plenkovića, Predsjedništvo SDP-a ocijenilo je da je riječ o vladi koja štiti plagijatore i ne donosi odluke, zapetljala se u 'priču o Ini' i, na neki način, tolerira sukob interesa u svojim redovima, rekao je novinarima u pauzi sjednice član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li zaključak donesen jednoglasno, s obzirom na izjavu jednog od potpredsjednika stranke da je ova Vlada imala dobar start, odgovorio je da je "ta točka dnevnoga reda donesena jednoglasno".

Jedna od točaka dnevnoga reda bio je i Međunarodni dan sjećanja na holokaust, nakon što je Koordinacija židovskih općina u Hrvatskoj najavila bojkot skupova koje će u povodu toga dana, 27. siječnja, organizirati hrvatska vlast s obrazloženjem da službena tijela nisu primjereno reagirala na postavljanje spomenika s ustaškom krilaticom "Za dom spremni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaključeno je da je očito po srijedi jedan pristup (premijera) kada se ide u Izrael, a drugi pristup u Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji", rekao je Bauk aludirajući na nedavni Plenkovićev posjet Izraelu. U dosadašnjem tijeku sjednice Predsjedništva SDP-a nije se raspravljalo o lokalnim izborima, iako su oni jedna od točaka dnevnoga reda.

Upitan za lokalne izbore, Bauk je samo ponovio kako po Statutu SDP-a odluka o kandidatima za čelnike lokalne i regionalne samouprave donose odbori općinskih i županijskih organizacija SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP će sigurno ostvariti na ovim lokalnim izborima napredak u broju čelnika lokalne samouprave u Hrvatskoj", poručio je Bauk obrazloživši to "radom SDP-ovih čelnika u gradovima i općinama te željom građana da u određenim gradovima i općinama zamijene HDZ-ove ili konkurentske gradonačelnike ili načelnike boljima".

To će, smatra, u jednom broju gradova i općina biti SDP-ovi kandidati, bilo samostalno ili u koaliciji. Upitan pak za pad rejtinga SDP-a, rekao je da je "cijelo smanjivanje rejtinga u okviru statističke greške".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedništvo stranke, po Baukovim riječima, nije razgovaralo ni o navodnom planiranju puča u stranci, ustvrdivši kako su uvijek postojali "izvori" koji su radili mali nered, ali i da je to "dio demokratskog ustroja i osjećaja u stranci".

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo