HDSSB PREDAO LISTE / Predstava na Markovom trgu: Glavaš ispred Sabora postrojio stranačke crnokošuljaše

Branimir Glavaš i ostatak vrha HDSSB-a postrojili su danas stranačku Slavonsku sokolsku gardu ispred zgrade Sabora. Postrojavanje je održano tijekom predaje kandidacijskih lista HDSSB-a za IV. i V. izbornu jedinicu za nadolazeće parlamentarne izbore

19.10.2015.
19:17
VOYO logo

ZAGREB - Čelnici HDSSB-a predali su u ponedjeljak navečer Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za dvije slavonske izborne jedinice, IV. i V., a u Hrvatski sabor su došli u pratnji Slavonske sokolske garde, koja se 'postrojila' na Markovu trgu.

Image

Predstava na Markovom trgu: Glavaš ispred Sabora postrojio stranačke crnokošuljaše

Image

Predstava na Markovom trgu: Glavaš ispred Sabora postrojio stranačke crnokošuljaše

"HDSSB tradicionalno izlazi na izbore u koaliciji s narodom, izlazi u četvrtoj i petoj izbornoj jedinici. Očekujemo najmanje ponavljanje rezultata s prošlih parlamentarnih izbora, a to je šest zastupničkih mandata", izjavio je novinarima predsjednik stranke Dragan Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto na listama nema najaktivnijeg saborskog zastupnika Bore Grubišića, Vulin je odgovorio da se stranka "pomlađuje".

"Pomlađujemo listu, nova generacija političara koji su isto tako kvalitetni i vrijedni, pruža podršku", rekao je Vulin i dodao kako je odluka bila na samom Grubišiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDSSB je u ponedjeljak ujutro napustio još jedan saborski zastupnik, predsjednik požeško-slavonskog HDSSB-a Dražen Đurović, a Vulin kaže kako je i njega iznenadio taj potez.

"Sinoć je Predsjedništvo glasalo za liste, Đurović je potpisao očitovanje o prihvaćanju kandidature, no osobne ambicije su tu prevladale", ustvrdio je Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje s kim će HDSSB  postizborno koalirati, kazao je kako su "jednako udaljeni od svih".

Vulin je novinarima rekao da je on prvi na listi u V. izbornoj jedinici (Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija), dok listu u IV. (Osječko-baranjskaj i Virovitičko-podravska županija) nosi Branimir Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Glavaš postrojio stranačku gardu

Anto Magzan/PIXSELL

Kandidati HDSSB-a u Sabor su došli u tamnim odijelima s grbom Slavonije, dok su se pripadnici Slavonske sokolske garde postrojili u crnim uniformama i stranačkim zastavamma u rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pretežito muškoj gardi, koju u HDSSB-u nazivaju sportsko-rekreacijskom sekcijom stranke, bile su i dvije djevojke, koje su zajedno s kolegama izvršavale zapovijedi "trenera", glasno odgovarajući na vojni pozdrav "Domovini vjerni – uvijek vjerni".

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo