OPREZ! / Predstavljali se kao policajci i tražili podatke o bankovnim računima. Policija reagirala, ima važne savjete

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju

2.7.2022.
10:59
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Zadarska policija je jučer, 1. srpnja zaprimila dojave više građana s područja Zadra kako su u kasnim popodnevnim satima primili telefonske pozive nepoznatih osoba, koje su se lažno predstavljale kao policijski službenici i od njih tražili podatke o bankovnim računima i ušteđevini, sve radi navodne provjere novca zbog sumnje da je njihov bankovni račun zloupotrijebljen. Isto tako su se raspitivali o njihovim životnim okolnostima, a građani su nakon telefonskih poziva o svemu obavijestili policiju.

Iz Policijske uprave zadarske građanima skreću pozornost da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac ili neke osobne i bankovne podatke. Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju službenom iskaznicom i ako imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svakako savjetujemo da budete oprezni i sumnjičavi i da nakon zaprimanja ovakvih i sličnih poziva pozovete policiju na broj 192, kako bi se provjerili sumnjivi osobni ili telefonski zahtjevi nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao službene. Posebno molimo osobe koje se brinu o osobama starije životne dobi da ih upute o ovim pojavnim oblicima prijevara s obzirom na to da je iskustvo pokazalo kako počinitelji ovih kaznenih djela koriste stariju dob osoba, njihovu dobronamjernost i nepažnju kako bi od njih na razne načine otuđile novac", poručili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike