KONFERENCIJA ISPRED MINISTARSTVA UPRAVE / Predstavnici braniteljskih udruga iznijeli stav o ploči o Jasenovcu

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Predstavnici braniteljskih udruga tvrde kako ne gaje simpatije prema ustaškom režimu te da žele izraziti pijetet poginulim suborcima

28.6.2017.
13:57
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Predstavnici braniteljskih udruga danas su ispred Ministarstva uprave održali konferenciju za novinare. U pozivu Ivana Turudića, predsjednika podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije, koji je medijima poslan prije konferencije, navodi se kako neće dopustiti nezakonito skidanje ploče poginulim hrvatskim braniteljima HOS-a u Jasenovcu i kriminaliziranje pozdrava 'Za dom spremni'.

Predstavnici su imali sastank s ministrom Lovrom Kuščevićem te su iznijeli svoj stav o ploči u Jasenovcu. Tvrde kako ne gaje simpatije prema ustaškom režimu te da žele izraziti pijetet poginulim suborcima koji je, kako kažu, u skladu s europskom praksom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici su, između ostalog, poručili da je u odnošenju prema simbolima ključno sagledati kontekst u kojem se određeni simbol pojavljuje, odnosno veliča li se u konkretnom slučaju totalitarni režim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo