tjedan dana do novog modela / Predstavnik stanara u zagrebačkom centru: 'Očekujem kaos u odvozu otpada, sve je jako neodređeno'

' Problem je da vidimo kako će službe raditi, kako će odvoziti, da li će ih biti navečer', kazao je Aleksandar Novković

24.9.2022.
19:43
VOYO logo

Tjedan dana je do novog modela zbrinjavanja zagrebačkog otpada, a brojne nedoumice građanima je pokušao objasniti gradonačelnik.

Pa tako danas Tomašević otkriva prijelazno rješenje - ali samo za središte grada. Plan je u prvih tjedan dana ukloniti sve spremnike za miješani komunalni otpad s javnih površina. Građani koji nisu uspjeli spremnike staviti unutar zgrade, otpad će odlagati na javne površine u takozvanim ZeGe vrećicama. I to isključivo od 20 do 22 sata - osim nedjeljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijelazno rješenje na snazi je dok Grad ne postavi podzemne spremnike. Za ostale dijelove grada vrijedi pravilo - ZG vrećice u spremnike pod ključem ili u tipizirane bokseve.

RTL-ova Petra Mlačić o novom sustavu odvajanja otpada razgovarala je s Aleksandrom Novkovićem predstavnikom stanara jedne zgrade u centru grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uklanjaju se kante /

U centru Zagreba smeće će se iznositi od 20 - 22 sata ili ide kazna: 'Ako vas nema doma, pitajte susjeda'

Image
uklanjaju se kante /

U centru Zagreba smeće će se iznositi od 20 - 22 sata ili ide kazna: 'Ako vas nema doma, pitajte susjeda'

"Želim pozdraviti gradonačelnika i zaželjeti uspjeh projektu. Ja osobno očekujem određeni kaos jer je previše nedorađenih elemenata u cijelom projektu", kazao je Novković.

Kazao je i da su navodi o kaznama i komunalnim redarima koji će sve kontrolirati neodređeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno nisam kontaktiran od komisija, nisu došle ništa pogledati. S druge strane, lijepo je, obzirom da je grad zaštićen u zoni A kulturnih spomenika, da se čiste kante i ne budu na ulici. Greška je što je gomila novih vlasnika lijenčine, ne bi prljali ruke i ostavljaju sve na ulici. Ima puno zgrada koje imaju dvorišta i mjesta gdje se može sve smjestiti", kazao je Novković.

Na opasku kako će sada na cesti imati vrećice smeća, a ne kante, Novković je kazao da se sjeća perioda kada su vrećice bile po cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To smo već imali. Problem je da vidimo kako će službe raditi, kako će odvoziti, da li će ih biti navečer. To je isto kao i s komunalnim redarima kojih nema po noći", kazao je Novković.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo