Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U splitskom KBC-u preminule dvije djevojčice

Predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Split: 'To je tragičan slučaj za grad, a ne za KBC'

Nakon što je prošli tjedan od gripe umrla sedmogodišnja djevojčica - gripa je u Splitu uzela novu žrtvu

Vijesti.hr/ 30.1.2017. u 16:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gripa je u Splitu uzela dvije nove žrtve, piše Splitski dnevnik. Riječ je ponovno o djevojčicama, koje su imale samo četiri mjeseca. Jedna djevojčica nije davala znakove života kada je zaprimljena u bolnicu. Dovezena je u nedjelju oko 9:30 sati na Hitni dječji prijem klinike za dječje bolesti KBC-a Split, no nije joj bilo spasa.

Utvrđeno je da je u tijelu djeteta bio virus gripe B, te je tako nesretna djevojčica postala sedma žrtva gripe u Splitu. Za drugu djevojčicu će tek obdukcija pokazati je li također riječ o ovom sad već smrtonosnom virusu.

"To je tragičan slučaj za grad Split, a ne za KBC Split jer su bolnice zapravo samo zaprimile već, nažalost, mrtvu djecu", poručio je Marijan Saraga, predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Split.

“Radi se o dvoje dojenčadi od četiri i četiri i pol mjeseci”, rekao je prof. Saraga za Splitski dnevnik. Također navodi i kako je prvo dojenče zaprimljeno na njegov odjel već bilo mrtvo, a dan prije se sasvim normalno ponašalo, jelo te spavalo – a tijekom noći – horor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

S obzirom da se djevojčica nije budila za dojenje, otac je otišao provjeriti je li sve u redu s djetetom, ali je uslijedio šok – djevojčica nije disala i bila je blijeda i nepomična. Tada je otac pokušavao reanimirati dijete dok su čekali kola hitne pomoći. Djevojčicu su također reanimirali i medicinski djelatnici u kolima, no bezuspješno.

Više o ovim slučajevima pročitajte na stranicama Splitskog dnevnika.

Upravo se čita

Vijesti.hr/ 30.1.2017. u 16:49
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba