JOŠ 15 DJELATNIKA U SAMOIZOLACIJI / Predstojnik Petrove za RTL: 'Rađaona je dezinficirana i spremna za prihvat rodilja'

Zaraženi liječnik u Petrovoj je, kako je sam otkrio, bivši predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža

5.10.2020.
16:41
VOYO logo

Kod jednog liječnika u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj utvrđena je prošle noći zaraza koronavirusom, zbog čega je provedena dezinfekcija u rodilištu, koje je sada ponovno spremno za porode, kazao je za RTL predstojnik Klinike Slavko Orešković.

Image
nema simptoma /

Petrova: Zbog jednog zaraženog liječnika u tijeku dezinfekcija rodilišta

Image
nema simptoma /

Petrova: Zbog jednog zaraženog liječnika u tijeku dezinfekcija rodilišta

''Kolega se testirao nakon što je saznao da je jedan član njegove obitelji pozitivan i nalaz kod njega je bio pozitivan. Uredno nas je obavijestio i mi smo kontaktirali njegove kontakte. Danas smo proveli epidemiološki izvid i on je u izolaciji s obzirom na to da je pozitivan. Epidemiolozi su preporučili za još 15 djelatnika da budu u samoizolaciji. Trenutno nitko od njih 16 nema simptome koji bi upućivali na ozbiljnost bolesti'', istaknuo je Orešković.

''S obzirom na to da smo jutros imali praznu rađaonicu, proveli smo dezinfekciju i provjetravanje svih tih prostora radi drugih trudnica koje će doći, a s kolegama u bolnici Merkur smo dogovorili da ako dođe rodilja u Petrovu da je odmah uputimo u Merkur. I tijekom dopodneva takve su rodilje bile dvije i rađanica je nakon nekoliko sati potpuno spremna i radi normalno za prihvat svih rodilja koje će doći roditi'', kazao je Orešković.

''Dvije trudnice – jedna za indukciju porođaja, a druga sa slabim trudovima, su prebačene u Merkur i nije bilo problema s transportom, one ostaju u Merkuru, tako smo dogovorili. I mi njima znamo tako pomoći ako se pokaže da ne mogu roditi kod njih u Merkuru, to je komunikacija i kolegijalnost koja mora postojati i postoji između nas'', zaključio je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Image
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Trpimir Goluža (PIXSELL)

Goluža: 'Za razliku od Trumpa, mjeru izolacije ću u potpunosti poštivati'

Predstojnik Klinike nije rekao o kome je riječ, ali da je on taj koronavirusom zaraženi liječnik u Petrovoj otkrio je na Facebooku sam Trpimir Goluža, i to , kako je objasnio ''potaknut brojnim upitima, izrazima zabrinutosti, podrške i spremnosti za pomoć'', kazavši da se možda zarazio tijekom poroda jedne pacijentice za koju je molekularno dokazano da je COVID pozitivna.

''Iako smo poštovali sve principe i u cijelosti proveli proceduru korištenja zaštitne odjeće i opreme te postupanja tijekom rizičnog kontakta sa zaraženom osobom, postoji mogućnost da sam tom prilikom i zaražen. No, to je rizik kojega smo svjesni i kojeg prihvaćamo kad se odlučimo biti na pomoći ugroženim ljudima. Određena mi je mjera izolacije u narednih 10 dana. Za razliku od predsjednika Trumpa, mjeru ću u potpunosti poštivati. Hvala svima na brizi i dobrim željama'', poručio je Goluža, inače 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo