potvrdio otac marin / Divne vijesti iz Amerike: 'Mili je uspješno presađena koštana srž, leukemija se povukla!'

Image
Foto: Facebook/Pixsell

Otac Marin nada se da će se obitelj brzo vratiti kući te zahvaljuje svima koji su pomogli da Mila ode na liječenje u SAD

23.12.2019.
20:21
Facebook/Pixsell
VOYO logo

Mili Rončević, kojoj su prije prognozirali samo jedan posto šanse za ozdravljenje 1. studenog uspješno je transplantirana koštana srž od donora. Mila je dobro i bolest se povukla!

''Da bi se došlo do transplantacije, bolest se mora povući, što su oni postigli unutar mjesec dana nakon dolaska i održavali gotovo pola godine", ispričao je njezin otac Marin za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Opraštali smo se nekoliko puta

Posljednjih pola godine u bolnici bio je pravi pakao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Život joj je gotovo neprekidno ugrožen od 26. 3. 2018. godine, s iznimkom nekoliko mjeseci nakon što je Mila u Rijeci uspješno uvedena u molekularnu remisiju. Imala je nebrojene komplikacije, od puknuća porta koji joj je prošao kroz desno srce i zaglavio se u plućnoj veni, raznih infekcija, sepsi, začepljenja drugih portova, operacija bez imuniteta, relapsa bolesti, lošeg odgovora na terapiju relapsa... Opraštali smo se od nje nekoliko puta i molili Boga za čudo ozdravljenja i svaki bi se put smilovao'', pripovijeda Milin otac.

Liječenje u SAD-u nije bilo praćeno nikakvim ozbiljnijim nuspojavama te ga malena Mila praktički nije niti osjetila. Petnaestog dana učinjena je punkcija koštane srži i dobili su vijest o iznimnom uspjehu i nepostojanju blasta u koštanoj srži. Situacija se potpuno promijenila nakon iduće punkcije i patologove pogrešne interpretacije nalaza koji je tada zdrave regeneratorne stanice koštane srži interpretirao kao leukemijske blaste. Liječnici su roditeljima priopćili da više ne mogu ništa učiniti i izrazili svoju sućut. Nakon nekoliko dana liječnicima je prispio novi rezultat koji je bio potpuno suprotan i prema kojemu je Milina nova koštana srž posve zdrava, bez ijedne leukemijske stanice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesno ozdravljenje

''Za mene je ovo čudesno ozdravljenje, dar od Boga i ja ga jedino takvim mogu svjedočiti. Svatko će ovo interpretirati drukčije, u okviru svojih vjerovanja, ideja i spoznajnih mogućnosti – mi smo sigurno da je ovo, kao i nekoliko situacija prije i nakon ove, bilo Božje čudo", kaže Milin tata.

Transplantaciju je odradila u rekordnom roku, u tri tjedna je otpuštena iz bolnice i na čuđenje i nevjericu svih liječnika sada trči, diže utege, jede i pije sama i radi sve što se smatra nemogućim u ranom poslijetransplantacijskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ona izgleda i ponaša se kao potpuno zdravo dijete iako znamo da je potencijalnih opasnosti pred nama još uvijek puno", govori Marin Rončević.

Nada i vjera nas nisu napustile

''Za nju ne postoji bol, umor, ljutnja, napor – toga u njenom sklopu jednostavno nema. Bez obzira na težinu situacije, na naše raspoloženje, na bolove ili patnje kroz koje prolazi, ona - ne posustaje. Živci su nam sigurno stradali, ali nas Bog, nada i vjera nikad nisu napustili. To je ujedno i naš odgovor na pitanje kako preživljavamo. Držimo se svi skupa, više nego ikad u životu, volimo se, molimo i smijemo kad god možemo'', objašnjava Milin otac za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada se da će se svi što prije vratiti kući, ali Mila se načelno godinu dana nakon transplantacije ne bi smjela voziti avionom zbog opasnosti od infekcija.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo