Popodne će razgovarati s Medvedom / Premijer Orešković o proračunu: 'Nadam se da će Force biti with us'

Vjeruje da je zajedno s ministrima napravio dobar posao prilikom kreiranja proračuna za ovu godinu

15.3.2016.
13:19
VOYO logo

Premijer Tihomir Orešković kazao je kako će se danas naći s kandidatom za ministra branitelja ne otkrivajući o kome je konkretno riječ. 

Upitan je li mu prihvatljiv Tomislav Medved, odgovorio je: "Ako budem s njim razgovarao, vidjet ćemo onda". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković je naglasio kako smatra kako je Vlada napravila dobar posao s proračunom.

"Bloomberg me intervjuirao i mislim da su poruke s moje strane bile vrlo pozitivne, iskorisito sam razgovor i da spomenem da se kod nas snima Star Wars, nadam se da će Force biti with us", našalio se predsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li u vladajućoj koaliciji zategnuti odnosi, premijer je odbacio takva nagađanja.

"Odnosi unutar Vlade su uobičajeni jer svatko ima svoj stav. Ja sam čovjek iz biznisa, to bih ja vas mogao u vašem uredu pitati slažete li se svi međusobno, vjerojatno ne, ali mislim da je zdravo imati debate", izjavio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković: Popodne ću razgovarati s Medvedom

Premijer Tihomir Orešković potvrdio je u utorak da će se tijekom poslijepodneva naći s umirovljenim generalom Tomom Medvedom koji je kandidat Domoljubne koalicije za ministra branitelja te najvjerojatnije donijeti i odluku koga će za to mjesto predložiti Saboru.

"Iskoristit ću ovo popodne da se nađem s kandidatom i nadam se da ću danas donijeti odluku", rekao je Orešković novinarima u Saboru nakon što je pred zastupnicima predstavio prijedlog proračuna za ovu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije odgovorio na pitanje je li Medved prihvatljiv kandidat Mostu kao dijelu vladajuće većine. "To ne znam. Jučer smo prvi put čuli za gospodina", rekao je Orešković.

Novinare je zanimalo i kakvi su odnosi unutar Vlade, a premijer je potvrdio da nemaju svi isto mišljenje, no to ne drži problematičnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je demokracija. Svatko ima svoj stav i svoje mišljenje, što mislim da je zdravo. (...) Ja ne znam kako je kod vas u uredu, ja bih to mogao i vas pitati. Slažemo li se svi? Ne. Ali mislim da je zdravo imati nekakve debate i na kraju ćemo onda donijeti bolje i kvalitetnije odluke", rekao je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo