sjednica vlade / Premijer Plenković o mjerama: One će trajati od 28. studenog do 21. prosinca

S današnjim brojevima moramo poduzeti dodatne mjere, kazao je Plenković

26.11.2020.
11:45
VOYO logo

Premijer AndrejPlenković na početku sjednice Vlade je najavio da će u 14 sati predstaviti paket novih mjera protiv koronavirusa u cilju zaštite zdravlja građana, paket koji se nadovezuje na zadnje mjere kako bi poduzeli aktivnosti koje će usporiti širenje zaraze.

"Važno je imati na umu da mjere imaju konkretnu epidemiološku podlogu te ćemo nastojati dodatnim testiranjima utvrditi trendove zaraze i pripremiti se za distribuciju cjepiva", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je poručio da ministri iz ekonomskih resora rade na mjerama za očuvanje radnih mjesta.

"Ponovit ću, ove mjere će stupiti na snagu u subotu i trajat će do 21. prosinca", rekao je Plenković dodavši da nastoje uoči Božića omogućiti učinkovitiju borbu protiv koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S današnjim brojevima moramo poduzeti dodatne mjere", dodao je.

Naglasio je kako je ovaj tjedan bio bogat političkim događajima: "Usvojen je proračun za 2021.godine, održana je rasprava na inicijativu oporbe o ministru Ćoriću i tu smo "poslali jasnu potporu ministru i otklonili zamjerke", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
mjere bi stupile na snagu krajem tjedna /

Kako RTL neslužbeno doznaje, razmatra se privremeno zatvaranje kafića i restorana, a fakulteti bi mogli na online nastavu

Image
mjere bi stupile na snagu krajem tjedna /

Kako RTL neslužbeno doznaje, razmatra se privremeno zatvaranje kafića i restorana, a fakulteti bi mogli na online nastavu

"Obilježili smo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, potvrdili koliko smo predani tome u cilju sprečavanja nasilja, potpore žrtava i strožem kažnjavanju počinitelja." Govorio je i o sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost: "Sastanak je bio dobar i koristan, postigli smo dogovor oko svim bitnim temama. Predložili smo neke mjere koje će biti usvojene uskoro".

"U Međimurskoj županiji mobilizira se Hotel park u Čakovcu. HZJZ pokrenuo je pozivni centar u kojem studenti pomažu u pronalasku kontakata. Ministarstvo zdravstva promptno reagira na zahtjeve bolnica. Po pitanju slobodnih mjesta smo u dobroj situaciji", rekao je državni tajnik Tomislav Dulibić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Božinović je rekao kako su donesene dvije odluke na nacionalnoj razini i osam na razini županija u zadnjih tjedan dana.

Naglasio je kako je cilj novih mjera je da se potakne građane na što manje kontakata. "Inspektori i policija obavili su 2801 nadzor i izdali 19 prekršajnih prijava te četiri kaznene prijave protiv osoba koje su širile zarazu", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Porez na dodanu vrijednost, ukida se za male pošiljke iz EU od 1. srpnja 2021. godine", rekao je Marić o poreznim promjenama.

Ministar Marić je također je predstavio: "Smanjuju se porezne stope, uvodi se nacionalna naknada za starije osobe. Predloženo je snižavanje stope poreza na dohodak s 24 na 20 posto te s 36 na 30 posto. Također će biti izmjena i u ostvarivanju dohotka od imovine. Na primjer iznajmljivači stanova neće više morati ovjeravati ugovore kod javnog bilježnika prije porezne uprave".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također Marić naglasio kako se smanjuje stopa poreza na dobit s 12 na 10 posto za one koji imaju manji godišnji prihod od 7.5 milijuna kuna.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo