OTVARANJE GRANICA / Premijer Plenković u Bruxellesu: 'Bilo bi sjajno da 2022. godine uđemo u Schengen'

Image
Foto: AP Images

Hrvatska je na dobrom putu da 2022. godine postane članicom šengenskog prostora, izjavio je u utorak u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković

25.5.2021.
19:23
AP Images
VOYO logo

Hrvatska je na dobrom putu da 2022. godine postane članicom šengenskog prostora, a nakon toga i uđe u eurozonu, izjavio je u utorak u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Bilo bi sjajno da 2022. godine uđemo u Schengen, a bude li ranije bili bismo jako zadovoljni, a što se tiče eurozone, učinit ćemo sve da to bude što prije", rekao je Plenković nakon završetka izvanrednog samita EU-a u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je tijekom dvodnevnog samita iskoristio prigodu za niz bilateralnih razgovora o ta dva hrvatska strateška cilja.

"Nastojao sam senzibilizirati svoje sugovornike u vezi s činjenicom da smo od Komisije dobili zeleno svjetlo i potvrdu o potpunom ispunjavanju tehničkih kriterija za Schengen. Sada polako pripremamo tu temu da dođe na političku razinu odlučivanja i nakon jučerašnjeg razgovora s povjerenicom za unutarnje poslove Ylvom Johansson mislim da smo na dobrom tragu. Slično je i s eurozonom", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo