POHARALO IH NEVRIJEME / Premijer Plenković u Požegi: 'Poslat ćemo važnu poruku sa sjednice Vlade u četvrtak'

Mi ćemo u četvrtak na Vladi temeljem zahtjeva koji će biti proslijeđen od strane županice u ime gradova i općina donijeti prve odluke kako bismo pomogli ljudima, kazao je Plenković

29.6.2021.
20:17
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas je u Požegi rekao da su procjene o štetama od elementarne nepogode na tom području sve veće. 

"Mi ćemo u četvrtak na Vladi temeljem zahtjeva koji će sutra biti proslijeđen od strane županice u ime gradova i općina donijeti prve odluke kako bismo pomogli ljudima, prije svega, na saniranju šteta koje su se dogodile. Na saniranju šteta na poljoprivrednim kulturama koje su značajne i onda ćemo s vremenom nastojati dati dodatni doprinos da se sanira sve što se ovdje dogodilo", rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve službe rade na tome da pošaljemo važnu poruku sa sjednice Vlade u četvrtak prema svim našim sugrađanima u Požeško-slavonskoj županiji", kazao je Plenković. Kazao je da se radi na prijedlogu kako da se saniraju štete na neosiguranim prirodnim kulturama. 

"Dio šteta je takvih razmjera da neće trebati samo jedna, nego i dvije ili tri sezone da se u potpunosti oporave", kazao je i dodao da će Vlada i Ministarstvo poljoprivrede maksimalno pomagati. Drugi model pomoći je da će dio sredstva dati županiji pa će oni dalje davati stanovnicima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je model koji smo imali u Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji. Smatramo da je to jako dobar model", kazao je Plenković i dodao kako ne može nitko bolje od županice i gradonačelnika znati kome najviše treba pomoći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo