'Tko ruši Plenkovića?' / Premijer proziva za huškanje, oporba mu odgovara da je paranoičan: 'U zadnje vrijeme se ponaša kao Vučić...'

Vlasti spominju paramilitarne skupine koje žele nasilno srušiti vlast, a oporba smatra da time crtaju ljudima mete na čelu

13.9.2022.
20:15
VOYO logo

Na direktno prozvanoj desnici, premijerova upozorenja o paramilitarnim skupinama vide kao rezultat "paranoje ili tih nekih partizanskih fantazija o nekim oružanim skupinama koje će evo sutra preuzeti vlast", kazao je Nino Raspudić.

"Premijer Plenković u zadnje vrijeme mi se ponaša kao Aleksandar Vučić. Pun patetike, pun laži!", govori Stipo Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A i s ljevice kažu kako je izjava skandalozna, te kako se ponovno crtaju mete ljudima na čelo. Reakcije su to na sinoćnju premijerovu izjavu o prosvjedu pred HDZ-om, na kojoj je uhićen 17-godišnjak s nožem i molotovljevim koktelima.

Image
pripadnik radikalne skupine /

Maloljetnik priveden na prosvjedima ispred HDZ-a član je grupe radikala Marka Franciškovića?

Image
pripadnik radikalne skupine /

Maloljetnik priveden na prosvjedima ispred HDZ-a član je grupe radikala Marka Franciškovića?

"U Hrvatskoj postoje ljudi koji su organizirani, naoružavaju se i nastoje na silu promijeniti vlast. Pripadnici očito paramilitarnih skupina koji su spremni koristiti nasilje, a ovdje su bili prije svega ovi prvaci inače briljantnog Domovinskog pokreta i još fantastičnijeg MOST-a", kazao je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz obje stranke, čiji su članovi bili na prosvjedu, poručuju: radi se o klasičnom spinu: "Da ih ima, naše službe, SOA već bi davnih dana to rekle i na kraju krajeva privele te ljude i stavili ih u zatvore. To tumačimo kao zastrašivanje", kaže Mlinarić.

"Kad je Plenković izašao s tom informacijom onda je dužan objasniti hrvatskoj javnosti koja su saznanja službi ili policije o tim skupinama da znamo o čemu se radi", govori Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osuđujem bilo koga da je išta imao, da je imao grickalicu ne podržavam, a kamoli nešto drugo. Nit sam vidio, nit znam, niti poznam nit ja niti bilo tko drugi, šta mi imamo s tim?!", pita se Mlinarić.

No, premijer nije prozvao samo desnicu. "Prije svega mržnja, i to slijeva, da ne bi bilo nekih dilema, i s krajnje desnice je kontinuirana!", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa mu s ljevice odgovaraju: "Ne može se zastrašivati narod i populacija pričama o opasnosti od paramilitarnim organizacija ako za to ne postoje jasni, jasni dokazi. Još bi htjela reći da je to zaista licemjerno, da predsjednik stranke koja je otvoreno podržavala paramilitarne grupacije koje su hodale Savskom u namjeri da sruše tadašnju vlast da nas sada zastrašuje", kazala je Ivana Kekin.

"Premijer opetovano izjednačuje desnicu i ljevicu, nigdje niste vidjeli lijevog ekstremista koji nosi oružje, poziva na nasilje i tuče se po utakmicama ali vidjeli ste desnog. Mislim da je važno reći da premijer diže tenzije i smišlja neprijatelje!", kazala je Katarina Peović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevidljivi neprijatelji ili ozbiljna prijetnja sigurnosti, pa i terorizam? Premijer vuče paralele s napadom na Markovu trgu kada je, usred dana, policajac ustrijeljen i teško ozlijeđen. Istraga je u tom slučaju zatvorena bez zaključka je li napadač bio radikaliziran i od koga.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo