počivao u miru / Preminuo hrvatski književnik i novinar Mladen Bjažić u 93. godini života

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatski književnik i novinar te urednik dječjih listova Mladen Bjažić umro je u utorak ujutro u šibenskoj bolnici u 93. godini života

24.1.2017.
10:27
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski književnik i novinar te urednik dječjih listova Mladen Bjažić umro je u utorak ujutro u šibenskoj bolnici u 93. godini života.

Bjažić je rođen na Zlarinu 26. siječnja 1924. godine. Studirao je na Višoj pedagoškoj školi i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio je kao novinar i urednik dječjih listova, a od 1960 do 1979. godine bio je urednik dječjega radijskog i televizijskoga programa na RTV Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Pisao je pjesme za djecu i odrasle, priče, romane, igrokaze, radiodrame, mjuzikle, putopise, reportaže, zagonetke, recenzije, scenarije. Bio je zastupljen u antologijama hrvatske dječje poezije i u hrvatskim čitankama. Njegova je književna djelatnost uglavnom bila namijenjena djeci.

Bjažić je prvi dobitnik nagrade za životno djelo "Andrija Maurović" za izniman doprinos razvoju hrvatskog stripa, koju dodjeljuje Udruga za popularizaciju hrvatskog stripa Art 9. Inicijator je i urednik prvih poslijeratnih strip-sveski, a bio je prvi urednik 'Vjesnikova' strip-zabavnika "Petko". Godine 1954. pokrenuo je "Plavi vjesnik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije pet godina u Gradskoj je knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku predstavljeno je posljednje djelo iz pera Mladena Bjažića "Ma da ne bi", koje je autor posvetio preminulom prijatelju i dugogodišnjem suradniku Milivoju Zeniću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo