izgubio bitku s koronom / Preminuo prof. dr. Miroslav Tuđman

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Dr. Tuđman je preminuo u Klinici za infektivne bolesti bolesti dr. Fran Mihaljević

31.1.2021.
23:08
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik, istaknuti hrvatski znanstvenik i političar i sin prvog hrvatskog predsjednika, prof. dr. Miroslav Tuđman preminuo je u nedjelju navečer u 75. godini, Sabor je ostao bez zastupnika kojeg su karakterizirali odmjerenost, argumentiranost, stručnost.

Dr. Tuđman je preminuo u Klinici za infektivne bolesti bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, gdje se liječio zbog komplikacija izazvanih virusom SARS-CoV-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U Hrvatski sabor prvi je put izabran 2011. godine, njegov desetogodišnji zastupnički rad karakterizirali su odmjerenost, argumentiranost, stručnost, poštivanje drugih.

Zastupničku je dužnost obnašao vrlo predano, u aktualnom sazivu Sabora bio je voditelj saborskog Izaslanstva u Parlamentranoj skupštini NATO-a te član odbora za obranu, za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, za ratne veterane te za međuparlamentarnu suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Miroslav Tuđman rođen je 25. svibnja 1946. u Beogradu. Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je magistrirao te doktorirao (VSS - profesor filozofije i sociologije; doktorat u području društvenih znanosti - polje informacijskih i komunikacijskih znanosti; sveučilišni nastavnik). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo