širi se po društvenim mrežama / Nasmiješeni Božinović fotografirao se s mladićem koji je pretukao starca u Puli: 'HDZ-ova sigurnost'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Riječ je o jednom od napadača koji su u srpnju 2019. brutalno pretukli nemoćnog umirovljenika

12.6.2020.
11:46
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Društvenim mrežama proširila se fotografija na kojoj ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pozira s Matejem Bjekićem, jednim od trojice napadača koji su u srpnju prošle godine brutalno pretukli umirovljenika Evelina iz Pule.

Bjekić jučer se fotografirao s ministrom Božinovićem za vrijeme obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije i fotografiju objavio na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Državni odvjetnici i suci s optuženicima, ministar s napadačem koji unosi strah u kosti građankama i građanima - državno ugledništvo ili zoološki vrt? Manje-više sve negativno u društvu se kad-tad poveže s@HDZ_HR. HDZ-ova “sigurnost”'', napisao je Mirando Mrsić na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Možda je to nova akvizicija MUP-a, kao kod klupskih transfera, slika se sa šefom kluba i uskoro istrčava na teren, na granicu i mlati izbjeglice'', komentirao je ironično poznati hrvatski satiričar ispod Mrsićeve objave na Twitteru.

"Božinović ga regrutira za MUP. Kod iduce sezone koronavirursa cuvati ce dom za umirovljenike", jedan je od komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, trojica napadača su prema optužnici 21. srpnja prošle godine na Danteovu trgu u Puli, prema prethodnom dogovoru, napali umirovljenika, a pri tome su, navodi tužiteljstvo, bili svjesni da im on zbog svoje starije životne dobi ne može pružiti otpor niti pobjeći.

Napadači su zamaskiranih lica odjećom i maramama, došli u neposrednu blizinu 68-godišnjaka koji je sjedio za stolom ispred kafića, kojem je tijekom noći čuvao inventar. Dok je maloljetnik s palicom u ruci stajao u njegovoj neposrednoj blizini, zaklanjajući mu najbliži izlaz s terase, prvookrivljeni  Robert Bitanjac ga je, tereti ga se, više puta udario šakom u glavu, a kada je 68-godišnjak počeo bježati, drugookrivljeni Matej Bjekić je bacio na njega stolicu i udario ga u ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su ga sva trojica sustigla, drugookrivljeni 24-godišnjak ga je odgurnuo u kontejner za smeće uslijed čega je oštećenik pao na tlo, a dok je ležao na tlu, trojica okrivljenika su ga nogama udarali u tijelo.

U napadu 68-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede i hospitaliziran je u Općoj bolnici Pula. Policija je za nekoliko dana pronašla napadače i uhitila ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvookrivljeni Robert Bitunjac (25) iz Petrinje, pripadniu elitne postrojbe Tigrovi, je dobio godinu i osam mjeseci zatvora, od čega mu je određeno 10 mjeseci u zatvoru, a drugih 10 odslužit će uvjetno uz tri godine roka kušnje.

Drugookrivljeni Matej Bjekić (24) iz Zagreba dobio je godinu dana zatvora, što mu je zamijenjeno radom za opće dobro na slobodi po sistemu dva sata rada za dan zatvora. Trećeokrivljeni maloljetnik, također iz Zagreba, dobio je odgojnu mjeru pojačane brige i nadzora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo