Krivi su svi - drugi / Presica od 5 minuta: Puljak optužio 'takve ljude' i za seks skandal i za onaj s nezakonitim otkazom s IRB-a

Image
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Gradonačelnik Splita je za seks skandal i za svoje glasanje za otkaz Danici Ramljak i štetu od više od pola milijuna kuna optužio 'mafijaše, kriminalce'

18.6.2022.
11:20
Miroslav Lelas/Pixsell
VOYO logo

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak (Centar) danas je na Matejušci u Splitu održao konferenciju za medije na kojoj je nedjelju 26. lipnja proglasio "danom splitske odluke":

"Zato pozivam sve građane grada Splita da izađu na izbore i donesu čvrstu odluku da se grad Split više nikad neće vratit u ruke mafijaša, lopova i kriminalaca."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nova afera uoči izbora /

Baričić se zbog skandala s porukama povlači iz politike. Ivošević: 'Ovo je najniži udarac u povijesti hrvatske politike'

Image
nova afera uoči izbora /

Baričić se zbog skandala s porukama povlači iz politike. Ivošević: 'Ovo je najniži udarac u povijesti hrvatske politike'

Na konferenciji koja nije potrajala niti punih pet minuta, koliko ju je popratila snimka Dalmacije Danas, Puljak se ovako osvrnuo na skandale oko njega i njegovih suradnika iz proteklih dana:

"Prošli tjedan ste vidjeli što su takvi ljudi spremni kada osjete da su im šanse da se vrate sve manje i manje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom nije bilo jasno misli li Puljak pritom samo na skandal s dopisivanjem njegovog bivšeg suradnika s djevojkama od kojih je jedna navodno maloljetna ili se ta izjava odnosi i na slučaj s glasanjem za smjenu Danice Ramljak s mjesta ravnateljice Instituta Ruđer Bošković iz 2012., što je Ramljak nedavno pravomoćno dobila da je definitivno bila protuzakonita smjena.

U vezi skandala oko Bojana Ivoševića i Luke Baričića prije nekoliko dana Puljak je za RTL rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baričić je priznao da sve što je vezano za Bojana praktično on izmislio u želji da se približi određenoj dami i s njom ostvari jedan bliži kontakt. Ivošević nije kriv i to je jasno pokazano. Pričali ste o raznim aferama, ali moram podsjetiti da to nisu afere vezane za nikakav javni novac. Niti smo ukrali, niti kome namjestili posao ili dali posao, to su bile afere iz osobnog života. Prvi put kad se dogodi javna afera gdje smo napravili nešto na štetu javnog interesa, svi ćemo dati ostavke."

Za situaciju s Danicom Ramljak rekao je, pak, da se ona sada "degutantno miješa na strani HDZ-a" u predizbornoj kampanji. Rekao je, također, unatoč tome što pravomoćna presuda u korist Ramljak znači da će građani morati platiti taj potez pola milijuna kuta odštete plus zatezne kamate:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih opet napravio to što smo napravili."

Zadnjih dana aktualiziralo se i to da je prošle jeseni, kako pokazuje snimka sjednice Gradskog vijeća Grada Splita, Puljak argumentirao, kako su smatrali iz drugih stranaka rizičnu smjenu ravnatelja JU Park šume Marjan – time da se i tu "vjerojatno očekuje" dugotrajan proces kao u slučaju Ramljak i IRB-a, ali da je "to bilo nakon ne zna koliko godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je na presici na Matejuški Puljak rekao da njegova stranka, kandidati za zamjenike i on iza sebe imaju samo svoje građane:

"Nemamo niti crne fondove, niti mafiju, niti kriminalce nego imamo svoje građane koji žele red i da ovim gradom upravljamo i dalje na način kako smo deset mjeseci. Rugali su nam se da pilamo stupiće, a mi smo upozoravali da je to obračun s kriminalom i mafijom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je građane da izađu na izbore i takvima "zavrnu špinu i zatvore butigu jednom zauvijek".

"Ako građani Splita ne izađu na izbore, onda grad Split se može vratit u ruke onih koji bi ga prodali za jednu teracu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je zanimljivo za sve vas je da se nalazite na djelu grada koji nema ingerenciju grada Splita, a ja se nalazim na djelu koji je pod ingerencijom grada", rekao je i to, govoreći o mjestu gdje prolazi granica ingerencije Grada na tom mjestu uz more.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo