policija uhitila tri osobe / Prevaranti završili u pritvoru: lažnim ugovorima s teleoperaterima žrtve oštetili za 200.000 kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Troje osumnjičenih se tereti za čak 69 kaznenih djela, a sumnja se da su koristeći se preslikama osobnih iskaznica, sklapali pretplatničke ugovore s mobilnim operaterom od kojeg su na štetu svojih žrtava kupovali mobitele na obročnu otplatu

30.10.2015.
12:31
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Uhićeni su muškarac i dvije djevojke koji su od svibnja, na tuđa imena sklapali ugovore s teleoperaterima i uzimali mobitele, oštetivši time najmanje 23 osobe za dvjesto tisuća kuna, izvijestila je u petak zagrebačka policija.

Broj prevarenih na čije su ime osumnjičenici pola godine sklapali ugovore i uzimali mobitele mogla bi biti i veća jer se policiji još javljaju oštećenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičenog tridesetogodišnjaka i djevojke u dobi od 25 i 21 godine tereti se za čak 69 kaznenih dijela, odnosno za po 23 slučaja krivotvorenja isprava, prijevara i uporabe osobnih podataka.

Sumnja se da su, koristeći se preslikama osobnih iskaznica, sklapali pretplatničke ugovore s mobilnim operaterom od kojeg su na štetu svojih žrtava kupovali mobitele na obročnu otplatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U automobilu 30-godišnjaka policajci su pronašli 2400 eura, oko 36.000 kuna, pištolj sa streljivom, devet mobitela, nekoliko preslika osobnih iskaznica, bankovne kartice i raznu dokumentaciju.

Osumnjičeni su pritvoreni, a nastavak kriminalističkog istraživanja trebao bi pokazati kako su došli do podataka oštećenika koji je prosječno svaki prevaren za oko 8700 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se obranili od prevara povezanih s krađom identiteta građani trebaju čuvati svoje osobne podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo