kaznena prijava protiv liječnika i sestara / Preživjeli pacijent govori o posljednjim trenucima svog kolege koji umro u zapomaganju: 'Boljelo ga je, ali bio je ponosan'

Protiv liječnika i medicinskih sestara vinkovačke bolnice podnesena je kaznena prijava za ubojstvo iz nehaja. Ondje je u lipnju preminuo Zlatko Perkunić čijoj je agoniji svjedočio pacijent koji je s njim dijelio bolesničku sobu

31.7.2017.
22:15
VOYO logo

Nakon pogreba obitelji pokojnika je poslao pismo jer to nije mogao prešutjeti. 

Marija ne može zaustaviti suze. U vinkovačku bolnicu stigla je s doručkom za supruga koji je noć prije primljen, a onda je uslijedio šok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dođeš s djecom suprugu u posjetu i oni ti kažu da ga više nema. (rasplače se) Strašno", kazala je Marija Perkunić, supruga.

Više pročitajte:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici su im predložili da se napravi obdukcija, ali su odbili.

"Budući da je doktor puno napominjao da se napravi obdukcija bilo mi je sumnjivo i ja sam prvi rekao  brata mi ne mogu podići i to ne dolazi u obzir", izjavio je Petar Perkunić, brat preminulog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon pogreba, na kućnu adresu stiglo je pismo koje je probudilo sumnju. Napisao ga je Bruno koji je sa Zoranom ležao u sobi broj 3 na odjelu gastroeneterologije i kako kaže - svjedočio njegovoj agoniji četiri i pol sata.

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

(Foto: Vijesti.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je cijelo vrijeme zapomogao, jakuao i tužio se. Bio je poseban po tomu što je ponosan. Toliko ga je boljelo, pa je u jednom trenutku rekao da bi plakao da ga nije stid zbog mene. Ja sam mu rekao: Ukoliko treba plakati, onda treba plakati", svjedoči Bruno Paradžik

Paradžik tvrdi da je upozoravao sestre i liječnike, ali da mu je rečeno da se ne miješa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je umro na krevetu pored mene, na ovaj način. Okomito na os kreveta. U ovom položaju sam ga zatekao - nije disao više. Od trenutka kad nije prestao urlati, izišao sam iz sobe. Ja sam opetovano njima govorio da nešto nije dobro. Jedna sestra mi je rekla da idem u sobu i da se ne petljam više", dodaje Paradžik.

Zlatko je dva puta reanimiran, a obitelj je za smrt saznala tek nekoliko sati kasnije - što su i priznali iz  vinkovačke bolnice.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolesnik je bio cijelo vrijeme pod nadzorom. U onomu što smo vidjeli nije bilo nikakvih elemenata za nekim drugim postupanjem nego što je. I povjerenstvo za unutarnji nadzor nije našlo nikakve greške što se tiče postupanja ili nešto da je učinjeno mimo pravila struke", kazao je Krunoslav Šporčić, ravnatelj OŽB Vinkovci.

I sam iz struke, gastroenterolog i ministar zdravtsva Milan Kujundžić pogledao je nalaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U stručnom smislu ništa tu nije propušteno učiniti. ljudi koju su bili u službi napravili su sve lege artis. naravno da će se provesti istraga. Razgovarao sam s ravnateljem. Uvijek smo legalistiti i istraga će se provesti", poručio je ministar.

Obitelj preminulog Zlatka prije tjedan dana Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovru podnijela je kaznenu prijavu protiv liječnika i sestara za ubojstvo iz nehaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim saznati istinu da mi se duša smiri jer do kad ne saznam istinu moja duša će krvaiti. Ja svog brata nikad neću preboljeti, ali kad saznam istinu mislim da će mi biti malo lakše", kazao je Petar Perkunić, brat preminulog.

Obdukcija bi trebala pokazati točan uzrok smrti i odgovoriti na pitanja obitelji Perkunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo