Konstituirajuća sjednica / Prgomet novi predsjednik Upravnog vijeća HZZO-a, zamjenik Budimir

Image

Drago Prgomet izabran je za novog predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje

23.1.2017.
14:42
VOYO logo

Saborski zastupnik HDZ-a Drago Prgomet izabran je za novog predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), a njegov je zamjenik predsjednik HSLS-ova Odbora za gospodarstvo i energetiku Josip Budimir, priopćeno je u ponedjeljak iz HZZO-a.

Konstituirajuća sjednica Upravnog vijeća HZZO-a održana je nakon što je Vlada 29. prosinca razriješila dio članova Upravnog vijeća, a ostali članovi Upravnog vijeća su Stjepan Bačić, Diana Delić – Brkljačić, Edita Burčul, Tomislav Dulibić, Milka Kosanović, Ljiljana Oštrić Anić i Damir Bojčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici je odlučeno da će HZZO u 2017. godini financirati pripravnički staž doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije u zdravstvenim ustanovama koje s HZZO-om imaju sklopljen ugovor za provedbu zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Pripravnički staž provodit će se u ugovornim zdravstvenim ustanovama čiji su osnivači Hrvatska, kao i jedinice regionalne samouprave i gradovi, u poliklinikama i ljekarničkim zdravstvenim ustanovama čiji su osnivači jedinice regionalne samouprave, u poliklinikama i ljekarničkim zdravstvenim ustanovama čiji su osnivači druge pravne i fizičke osobe, te kod privatnih zdravstvenih radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javni natječaji provodit će se prema potrebi, ovisno o broju diplomanata u određenom vremenskom periodu, a najmanje pet puta tijekom 2017. godine.

Broj slobodnih pripravničkih mjesta utvrđivat će se prema Pravilniku o mjerilima za primanje zdravstvenih radnika na pripravnički staž, na temelju podataka pribavljenih od ugovornih zdravstvenih ustanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javne natječaje provodit će zajedničko povjerenstvo koje čine predstavnici Ministarstva zdravstva, HZZO-a, ugovornih zdravstvenih ustanova i drugih ugovornih subjekata HZZO-a, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo