stranac u hrvatskoj / Prije 40 godina zaljubio se u Hrvatsku i u jednu Hrvaticu. Sad je već 2 godine vlasnik jedinog jordanskog restorana u nas

Odluka o odlasku nije bila laka jer u Jordanu imaju troje odrasle djece

26.3.2022.
8:00
VOYO logo

Iz glavnog grada Jordana u naš glavni grad Raed Arafat stigao je prije 40 godina kao student i zaljubio se i u Hrvatsku i u Hrvaticu.

A onda je počeo rat i oboje su otišli u Jordan gdje su proveli posljednjih 30 godina. Ipak, želja da se u Zagreb vrati, nikada nije nestala, pa je prije 2 godine ostavio svoj posao i u srcu Zagreba otvorio jedini jordanski restoran u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od šakšuke do poznate šaverme, jordanske inačice kebaba, mirisi brojnih jela šire se arapskom kuhinjom u centru Zagreba. Raed Arafat pokazao nam je kako se radi jedno od najpoznatijih jela od slanutka.

„Jordanska kuhinja je puna začina, jako bogata“, kazao je Raed Arafat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SERIJAL 'STRANAC U HRVATSKOJ' /

Argentinac je zbog ljubavi došao u hrvatski glavni grad: 'Zagreb je jako zagonetan. Sviđaju mi se parkovi'

Image
SERIJAL 'STRANAC U HRVATSKOJ' /

Argentinac je zbog ljubavi došao u hrvatski glavni grad: 'Zagreb je jako zagonetan. Sviđaju mi se parkovi'

„Hrvatska kuhinja je prekrasna, ja obožavam Hrvatsku i hrvatsku kuhinju, najomiljenije jelo za mene je piletina na saft“, dodao je.

Ovaj Jordanac kaže, Hrvati su odlično prihvatili jordansku kuhinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Restoran je otvorio prije 2 i pol godine kada se sa suprugom Hrvaticom ovdje vratio. Ona je u Jordanu živjela 30 godina, više nego što je, prije toga, provela u rodnom Zagrebu, ali ideja da se vrate bila je njegova.

„Ja sam bila protiv odmah, ja sam rekla ne idem tamo. Poslije 30 godina da se ja vraćam?! Ne. On je rekao - Okej, ti ostani tamo“, rekla je Vesna Arafat, Raedova supruga.

„Ja sam bio obišao jako puno zemalja na svijetu ali meni baš paše da budem tu među Hrvatima i u Hrvatskoj“, poručio je Read.

I to unatoč nepoštenim poslovnim praksama koje su nama u Hrvatskoj poznate. Proživio ih je, ali ne želi ih Isticati. Fokusira se samo na pozitivno. Odluka o odlasku nije bila laka jer u Jordanu imaju troje odrasle djece, najstariji sin rođen je u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No i oni vole doći u Zagreb, kojim je njihov otac prvi put prošetao prije više od četiri desetljeća.

„Zagreb 80-ih je Zagreb danas. Nema nikakve promjene, par novih zgrada, ali Zagreb ko Zagreb je isti ostao, nema nikakve promjene, to je najljepša stvar. Kultura, Zagreb ko Zagreb, Hrvati, izuzetan narod“, rekla je Read.

Poput filmske priče, Zagreb i Raed nakon mnogo odvojenih godina ponovno su se sreli pa sada još štošta imaju za nadoknaditi.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo