milanović komentirao rtl anketu / 'Prije osam mjeseci nas nisu shvaćali ozbiljno, a sada vide da smo ogromna snaga'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Premijer Zoran Milanović vjeruje kako će konačni rezulatati biti još bolji u korist koalicije 'Hrvatska raste' nego što to predviđaju konačni rezultati RTL ankete. Milanović kaže kako nakon izbora treba okupiti srodne istomišljenike te da tu vidi veliku prednost za svoju koaliciju

23.10.2015.
11:34
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je u petak u Labinu da u 8. izbornoj jedinici očekuje veliku potporu birača, naglasivši da je upravo iz tog razloga u izbornu kampanju krenuo u četvrtak iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je tom prilikom komentirao i konačne rezultate RTL ankete koja HDZ-u na parlamentarnim izborima daje prednost od tri mandata. 

Image
EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE /

Kompletirana #RTLanketa: SDP najbolji u I. izbornoj jedinici, ali HDZ odnosi ukupnu pobjedu!

Image
EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE /

Kompletirana #RTLanketa: SDP najbolji u I. izbornoj jedinici, ali HDZ odnosi ukupnu pobjedu!

"Moja je prognoza da će biti još malo bolje. I to kako vrijeme ide se vidi, trend je jasan. Prije osam mjeseci nas nisu shvaćali ozbiljno, sada vide da smo ogromna snaga i ova dva tjedna će isto činiti razliku", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović kaže kako nakon izbora treba okupiti srodne istomišljenike te da tu vidi veliku prednost za svoju koaliciju.

"Tri su pitanja i dileme... Da li ćete povratak na staro, da li zaista želite bolne rezove? Priča se o smanjenu PDV-a za 5 posto, a mi kažemo smanjenje poreza na plaće, prije svega mladih ljudi. Ali napraviti rupu od 25 milijardi to znači srušiti cijelu državu. I na kraju krajeva, ne manje važno, tko će biti premijer. Ja sam tu, kandidiram se, želim služiti zemlji još četiri godine. S druge strane je čovjek koji bježi i skriva se u mišju rupu. Ide okolo i prijeti po gradovima naročito u ovom kraju. Mijenjao bi, kadrovirao, tjerao i lustrirao - ja ne", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasivši kako u 8. izbornoj jedinici očekuje veliku potporu birača, Milanović je kazao da koalicija "Hrvatska raste" okupljena oko SDP-a, te IDS sa svojom koalicijom u toj izbornoj jedinici s pravom očekuju najveću potporu.

"To je realno, mi i IDS, ta jedna lijeva opcija i lijevi centar činimo sveeuropsku opciju za domoljubnu Hrvatsku. Nitko nam neće oduzeti i ukrasti tu frazetinu  lažne domoljubne koalicije",  kazao je Milanović u Labinu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što očekuje u osmoj izbornoj jedinici s obzirom da koalicija 'Hrvatska raste' ne ide na izbore s s IDS-om, premijer Milanović je rekao kako očekuju puno više nego da su išli zajedno.

"To je dobro, ima jedna dobra poslovica koju sam podijelio s kolegama, na kraju ćemo biti zadovoljni jedni i drugi", rekao je Milanović.

Premijer je komentirao i mogućnost postizborne koalicije s bivšim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su bili dio ove koalicije četiri godine. Njihov je ministar bio dobar i uspješan, dobro smo surađivali, u Istru smo puno ulagali... Što se tiče prioriteta IDS-a, to su i naši prioriteti. Ne protežu se samo na Istru, nego i na državu. Dakle više novca lokalnima, ali i odgovornosti. To je zdrav razvoj države. Nismo to još realizirali jer je do sad bio kaos. No tu postoji suglasje i povjerenje građana da izađemo iz košmara u koji nas je uveo HDZ", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo