Gotovo dva milijuna kuna / Prijetili mu ovrhom, a onda je slučaj otišao u zastaru: Bivšem djelatniku porezne neće naplatiti vrtoglavi porez

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Apsolutna zastara, nakon godina dokumenata i objašnjena nastupila je s početkom 2017. godine

19.12.2020.
12:31
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Porezna uprava u Trogiru svom je bivšem djelatniku Nikši Novaku "zaboravila" naplatiti porez od gotovo dva milijuna kuna pa je predmet otišao u zastaru. 

Prijetili mu ovrhom

Kako piše Slobodna Dalmacija, Novak je u mirovini posljednje tri godine, a prethodno je radio upravo u Poreznoj upravi u Trogiru. Toj istoj poreznoj upravi duguje 1.950.000 kuna plus kamate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava je protiv njega pokrenula postupak, doneseno je prvostupanjsko rješenje koje je u međuvremenu otišlo u zastaru, a sve zog zoga što Porezna služba Zadra, kojoj je slučaj dodijeljen, nije pokrenula spor o naplati.

Image
Nagrada ili sramota? /

Veliko razočaranje za liječnike: Neki su dobili 800, a neki tek 50 kuna za svoj mukotrpan rad

Image
Nagrada ili sramota? /

Veliko razočaranje za liječnike: Neki su dobili 800, a neki tek 50 kuna za svoj mukotrpan rad

Dokumenti iz listopada 2020. kojeg je donijelo Ministarstvo financija u povodu žalbe Nikše Novaka potvrđuju da se "obustavlja postupak utvrđivanja porezne obveze za 2006., 2007., 2008., 2009. i 2010. godinu zbog nastupa zastare prava na utvrđivanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obrazloženju stoji da je gospodinu Nikši Novaku "prvostupanjskim rješenjem utvrđen manje obračunati porez na dohodak i prirez porezu na dohodak" te mu je naloženo da u određenom roku uplati te utvrđene obveze. Ako to ne učini, naplata će se izvršiti ovrhom.

Želi sve ostaviti iza sebe

Ipak, do ovrhe neće doći jer se u nastavku dokumenta navodi da je predmet ušao u zastaru, a meritum je da je 10. listopada 2018. godine izdano rješenje prema Zakonu o porezu na dohodak kojim je za poreznog obveznika Nikšu Novaka utvrđen nerazmjer između primitaka i izdataka za razdoblje od 2006. do 2010. godine, na što se gospodin Nikša Novak žalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsolutna zastara, nakon godina dokumenata i objašnjena nastupila je s početkom 2017. godine. Navodno je sve po zakonu, a gotovo dva milijuna kuna državni proračun nikad neće vidjeti. 

"Sve je to iza mene i shvatit ćete me kad vam kažem da o tome ne bih puno govorio. Ipak, moram reći da sam bio meta određenih ljudi. Jedan iz Vinišća neosnovano me je prijavio, a ovi iz zadarske Porezne, sve diletanti i balavci, prema meni su se ponijeli kao prema najgorem kriminalcu", komentirao je kratko Novak za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo