stao pred novinare / Primorac u prvom istupu kao ministar: 'Moja supruga i ja nismo nikog podmitili za cijepljenje'

Novi ministar priznaje kako još nije ni stigao otići do svog ministarstva

15.7.2022.
13:48
VOYO logo

Novi ministar financija Marko Primorac potvrđen je za ministra i nakon toga je stao pred novinare. Kazao je kako je stopa inflacije visoka i kako smo svi svjesni da je ispred nas jedno izazovno razdoblje i kako je RH već prolazile kroz slične krize poput covid krize i potresa.

''Siguran sam da će vlada i za ovu aktualnu situaciju pronaći adekvatna rješenja'', rekao je ministar, no o konkretnim detaljima nije htio govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam još ni bio u Ministarstvu financija. U svakom slučaju, koordinirat ću se s ostalim kolegama. Zajedno ćemo u jednoj koordinaciji pripremiti se za ono što nas očekuje na jesen'', kazao je Primorac.

'Marić je postigao dobre rezultate'

Priznaje kako sada puno skupina očekuje nekakvu pomoć Vlade i kaže kako će se osobno zalagati za to da se paketi mjera usmjere prema onima koji su najugroženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da se u energetici ne radi o nikakvim horizontalnim potporama, nego da građani s najnižim dohotkom dobiju najveću korist od tih mjera'', rekao je Primorac.

Kazao je kako ima još alata koje mogu iskoristiti, no ističe kako fiskalna politika ne može obuzdati inflaciju, osim u cijene energenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje kako je dorastao zadatku i priznaje da je ministar Marić dao veliki doprinos Vladi i gospodarstvu.

''Postizao je dobre rezultate u suradnji s drugim ministarstvima. Vidimo da to sad prepoznaju i rejting agencije'', izjavio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako se benefiti ulaska u eurozonu manifestiraju i kroz te kreditne rejtinge. A to Hrvatskoj olakšava situaciju u pogledu zaduživanja, te su troškovi države na financijskom tržištu niži. Upitan je li bivši ministar Marić pobjegao od odgovornosti, rekao je kako ne želi komentirati njegove osobne odluke.

''Mogu samo posvjedočiti kao osoba koja se do sada stručno bavila javnim financijama da se radi o ministru koji je dobro i predano radio svoj posao. Ne bi ulazio u njegove razloge odlaska, ali svjestan sam činjenice da je izazovno razdoblje pred nama i spreman sam se nositi s tim izazovima'', kazao je Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BROJ STANOVNIKA PADA, NEKRETNINA RASTE /

Ima li Primorac hrabrosti za otvaranje zapaljive teme? Stručnjaci za Direkt: 'Porez na nekretnine treba uvesti'

Image
BROJ STANOVNIKA PADA, NEKRETNINA RASTE /

Ima li Primorac hrabrosti za otvaranje zapaljive teme? Stručnjaci za Direkt: 'Porez na nekretnine treba uvesti'

'Cijepio sam se na savjet liječnika'

Porez na nekretnine neće biti na stolu u iduće dvije godine mandata, uvjerava ministar Primorac. Priznaje kako se zalagao za porez na nekretnine, no kako trenutno nije vrijeme za njegovo uvođenje.

''Morat ćemo se usredotočiti na kratkoročne mjere. Morat ćemo biti fleksibilniji, a ne ići na tako sveobuhvatne reforme kao porez na nekretnine'', izjavio je Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negira da je ne uvođenje poreza na nekretnine bio politički uvjet njegova ulaska u Vladu. Upitan o aferi cijepljenja preko reda negirao je da se cijepio preko reda.

''Cijepio sam se na savjet i preporuku liječnika i nakon mog cijepljenja ravnatelj KBC-a Ćorušić pojasnio je okolnosti tih cijepljenja. Ne bi u javnost iznosio svoju obiteljsku anamnezu, ali jasan mi je interes javnosti i jasno mi je da se tu propituje pitanje moje moralnosti. Mogu reći da ni ja ni moja supruga nismo nikoga podmitili niti smo koga ucjenjivali za to cijepljenje. Nego smo na preporuku liječnika došli na cijepljenje'', kazao je Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako je u razgovoru s pravnicima saznao da je uobičajena praksa da kada prestane interes javnosti, da se ti članci mogu povući.

''I mi se nismo htjeli u to previše upuštati. Sugerirano nam je da potpišemo punomoć i na temelju toga je odvjetnik dalje komunicirao s medijima. Ja ne znam ni s kojim medijima'', kazao je Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li se učlaniti u HDZ, rekao je da o tome zasad ne razmišlja.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo