Poslao pismo / Princ Charles donirao u Fond za obnovu Zagreba. Milanoviću izrazio 'duboku potresenost i tugu'

Image
Foto: AP

U duhu dobrih odnosa između Velike Britanije i Hrvatske, princ je donirao u Fond Vlade RH za obnovu Zagreba

25.4.2020.
11:57
AP
VOYO logo

Britanski princ Charles donirao je u Fond RH za obnovu Zagreba nakon potresa 22. ožujka, a predsjedniku Zoranu Milanoviću izrazio je "duboku potresenost i tugu" zbog žrtve i štete od potresa, objavilo je u subotu britansko veleposlanstvo u RH.

"Budući da moja supruga i ja imamo tako drage i posebne uspomene na posjet Hrvatskoj prije četiri godine, neizmjerno sam šokiran kad sam čuo da je toliko vrijednih povijesnih zgrada u Zagrebu pretrpjelo veliku štetu", navodi princ od Walesa u pismu hrvatskom predsjedniku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U znak njegovanja dobrih odnosa između Velike Britanije i Hrvatske, princ Charles donirao je iznos u Vladin fond za obnovu Zagreba nakon potresa prije više nešto više od mjesec dana.

S obzirom na to da je potres pogodio Zagreb usred pandemije COVIDA-19, "mogu samo zamisliti izazovnu situaciju koju je potres prouzročio za Vašu zemlju", dodaje u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska i njezini ljudi u našim su mislima i molitvama u ovim bolnim i teškim trenucima", zaključio je princ Charles.

Britanski prijestolonasljednik Charles i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, boravili su u proljeće 2016. u Hrvatskoj, u posjetu koji nije imao političku dimenziju, već je bio usmjeren na jačanje povezanosti dviju zemalja i njihovih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su posjetili Zagrebu, Slavoniju i Baranju, a za svoju božićnu čestitku te godine odabrali su fotografiju snimljenu 15. ožujka 2016. tijekom posjeta Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo