svi redom ogorčeni / Priopćenje HDZ-a: 'Ovime je nanesena šteta interesima građana i ugledu Hrvatske!'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'HDZ najoštrije osuđuje sramotni incident s kukastim križem na Poljudu. Tim činom nanesena je nemjerljiva šteta, ne samo hrvatskom nogometu i sportu, nego i interesima hrvatskih građana i ugledu Republike Hrvatske', priopćili su

13.6.2015.
13:31
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Iz HDZ-a su u subotu najoštrije osudili incident s kukastim križem na Poljudu, istaknuvši kako je riječ o riječ o sramotnom činu kojim je nanesena šteta hrvatskom nogometu i sportu, interesima hrvatskih građana i ugledu hrvatske države, te zahtijevaju brzu i temeljitu reakciju nadležnih državnih tijela.

Image
Izvanredna presica HNS-a /

Vrbanović: 'Dobili smo šamarčinu od huligana, cijela Hrvatska'

Image
Izvanredna presica HNS-a /

Vrbanović: 'Dobili smo šamarčinu od huligana, cijela Hrvatska'

"HDZ najoštrije osuđuje sramotni incident s kukastim križem na Poljudu. Tim činom nanesena je nemjerljiva šteta, ne samo hrvatskom nogometu i sportu, nego i interesima hrvatskih građana i ugledu Republike Hrvatske. Zahtjevamo brzu i temeljitu reakciju nadležnih državnih tijela, poglavito Ministarstva unutarnjih poslova i primjereno kažnjavanje krivaca", navodi u priopćenju glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Jabuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska policija počela je kriminalističko istraživanje kako bi otkrila tko je prije kvalifikacijske nogometne utakmice između Hrvatske i Italije na travi poljudskog stadiona napravio znak kukastog križa.

"Kukasti križ je na jugozapadnom dijelu travnjaka uočen krajem prvog poluvremena kada su ga djelatnici stadiona pokušali ukloniti, ali bezuspješno. Odmah po završetku utakmice policija je na mjestu događaja obavila očevid kojega je nastavila i jutros i koji još traje, a usporedo s tim se provodi i kriminalističko istraživanje", kazala je u subotu Željka Radošević iz splitske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija kaže kako će podnijeti kaznenu prijavu protiv, za sada, nepoznate osobe, a u dogovoru s državnim odvjetništvom će odlučiti o kojoj će prijavi biti riječ.

Nisu željeli komentirati je li točna informacija koja se sinoć pojavila u medijima da je najvjerojatnije riječ o tekućini koja je prethodno u znaku kukastog križa prolivena po travnjaku zbog čega je taj dio trave 'izgorio', a može se uočiti tek paljenjem svjetala na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo