Nikola Grmoja na Facebooku / 'Priopćenje INA-e je veća bomba od Kovačevićeva svjedočenja. Hoće li Plenković i njih demantirati?'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dragan Kovačević, koji je USKOK-ov osumnjičenik, izjavio je da je premijer Andrej Plenković na sastanku u Vladi 2018. godine sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije - što je Plenković kasnije opovrgnuo

6.10.2022.
23:31
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja reagirao je u četvrtak na priopćenje INA-e u vezi s navodima izrečenim na današnjoj sjednici Antikorupcijskog vijeća, ocijenivši da je ono "veća bomba" od svjedočenja bivšeg šefa JANAF-a jer u njemu "tvrde da je Vlada podržala gašenje rafinerije".

“Večerašnje priopćenje INA-e je veća bomba od Kovačevićeva svjedočenja jer u priopćenju tvrde da je Vlada, kao suvlasnik INA-e podržala gašenje rafinerije i preusmjeravanje nafte prema Mađarskoj”, objavio je na Facebooku Grmoja, koji je predsjednik Antikorupcijskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitao je hoće li premijer Andrej Plenković sutra demantirati i INA-u, kao što je danas demantirao navode bivšeg šefa JANAF-a Dragana Kovačevića koje je izrekao tijekom saslušanja na Antikorupcijskom vijeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačević, koji je ujedno i USKOK-ov osumnjičenik, danas je izjavio da je premijer Andrej Plenković na sastanku u Vladi 2018. sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije, što je Plenković kasnije opovrgnuo. 

"Tu je sve jasno - niti sam ja naredio da se potpisuje memorandum, niti sam ja naredio - a takve nebuloze smo gledali neki dan u medijima - da se zatvara sisačka rafinerija", rekao je u četvrtak premijer u izjavi novinarima u Pragu. Dodao je i da su "poslovne odluke o tome hoće li sisačka rafinerija raditi ili ne, ili se transformirati, odluke Ine kao kompanije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

INA je u večerašnjem priopćenju, na što u svojoj objavi upozorava Grmoja, istaknula, među ostalim, da je zaustavljanje prerade nafte u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika. 

"Zbog teza koje se u javnosti provlače posljednjih dana, željeli bismo naglasiti da je zaustavljanje prerade u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika. Naime, rafinerija u Sisku je bila neprofitabilna godinama, a s obzirom na današnja kretanja zajedno s riječkom rafinerijom stvarala bi gubitak veći od 1,5 milijardi kuna godišnje", navodi se u njihovu priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo