ROTOR JE BIO POČETAK / Priprema za lokalne izbore? Milan Bandić najavio projekt o kojem se dugo govori: Vrijedi 40 milijuna kuna

Image
Foto: Pixsell

Nebrojeno puta najavljivana je njegova gradnja pa su ga Zagrepčani s vremenom prozvali 'fantomskim projektom'

11.2.2020.
16:54
Pixsell
VOYO logo

Ponovno je aktualiziran Jarunski most čija projekcija stoji u nekoj od ladica gradske vlasti od 2007. godine. Tu je projekciju izradio pokojni Jure Radić sa suradnicima, čiji je rad izabran na javnom natječaju između deset pristiglih, piše Poslovni dnevnik.

Nebrojeno puta najavljivana je gradnja Jarunskog mosta pa su ga Zagrepčani s vremenom prozvali "fantomskim projektom", a koji gradonačelnik Bandić svako malo spomene kao jedan od svojih "kapitalaca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sad je most opet došao na red, i to na posljednjoj sjednici Skupštine, kada je na aktualnom satu gradonačelnik rekao da je predan zahtjev za lokacijske dozvole za trasu prema njemu i novi most preko Save.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražili smo lokacijske dozvole za tri dionice na trasi produžene Vrapčanske ulice koja bi povezivala Ilicu s Jadranskom avenijom, a koja uključuje i sam most. Prva dionica, duljine 1500 metara, podrazumijevala bi gradnju mosta, druga dionica išla bi od mosta do Horvaćanske ceste i bila bi duga oko 1300 metara, a treća od Horvaćanske do Zagrebačke ceste i uključivala bi nadvožnjak koji bi išao iznad Zagrebačke avenije", izjavio je Dinko Bilić, pročelnik Ureda za izgradnju grada.

U izradi je i projektno-tehnička dokumentacija, a lokacijske dozvole očekuju potkraj travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon izdavanja lokacijskih dozvola bit će pokrenuta izrada parcelacijskih elaborata, a nakon njihove izrade i ovjere, projektno-tehnička dokumentacija za navedene dionice bit će dostavljena Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada na rješavanje imovinsko-pravnih poslova, što se očekuje potkraj ljeta ove godine", ističe pročelnik Ureda za izgradnju, i dodaje da je u planu za ovu godinu izrada glavnog i izvedbenog projekta.

Prvi je ovo na listi Bandićevih prioriteta već dulje vrijeme, a sad je, čuje se u Gradu, napokon došlo vrijeme da se realizira jer je rotor pri kraju. Time će se stanovnicima jugozapadnog i zapadnog dijela Zagreba omogućiti da ne idu na veliki kružni tok, već će se dio automobila preusmjeriti na most te time rasteretiti rotor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi put da se izdaje lokacijska dozvola za Jarunski most. 40-ak milijuna eura vrijedan projekt aktualan je bio 2011., kad je ista dozvola prvi put izdana, piše Poslovni dnevnik.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo