frizeri, kozmetičari, tatoo / Pripreme za rad od ponedjeljka uz maske, vizire i dezinfekciju: 'Normalno da sam zabrinut'

Iako su dobili preporuke od HZJZ, vlasnike i djelatnike salona i dalje brine mogućnost zaraze

2.5.2020.
8:00
VOYO logo

Iako je Praznik rada, radilo se punom parom. Frizeri, pedikeri, kozmetičarke, tattoo majstori i svi ostali koji otvaraju svoje salone u ponedjeljak žurno se pripremaju.

Mnogi od njih kažu da su već bukirani za cijeli sljedeći tjedan. Jučer su dobili detaljne preporuke za rad Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Za RTL priznaju kako će ih biti ipak strah bliskog kontakta usprkos svim novim mjerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvomajski vikend uz čišćenje, brisanje i krečenje. Pripreme za novo normalno i radni život uz maskice, vizire, dezinfekciju i sterilizaciju.

"Imat ćemo i privole koje ćemo također morati popunjavati kada dođe naš klijent u salon, prvo što ćemo obaviti je informativni razgovor s njim, pitati ga je li bio bolestan u posljednjih 14 dana i je li bio u kontaktu sa nekom zaraženom osobom", objasnila je frizerka Jadranka Pezo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog HZJZ frizerima preporuča zaštitne pregrade, korištenje jednokratnih ogrtača, nošenje maskica, dezinfekcije češljeva i četki, ali i minimalnu komunikaciju, što su mnogi već preveli kao zabrana tračanja. Slične mjere i pri manikuri i pedikuri.

"Biti će teško, ali budemo se naučili", poručila je kozmetičarka Brankica Kušmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ponedjeljka kreću i masaže u doba korone. S rukavicama i maskicama neće teško da će biti toliko opuštajuće kao prije.

"Te smjernice koje su izdali su sasvim ok, jedino se brinem kako uopće masirati s rukavicama", izjavio je maser Ivan Starčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tetovaže od ponedjelka uz vizire.

"Pa gledajte, normalno da sam zabrinut apropo svih tih popuštanja mjera", rekao je tatoo majstor Ninoslav Zelenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strah još uvijek postoji, nekakva nelagoda, bolje rečeno", izjavila je Pezo.

"Mislim da je ovo malo i rano za to, ali evo moramo", rekla je Kušmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer potražnja je velika. Već je rezerviran cijeli sljedeći tjedan i kozmetičarki i frizerki u ta dva salona. HZJZ izdao je jučer detaljne mjere i za crkve. Česta dezinfekcija, a ulazit će se i izlaziti jedan po jedan. Uz to biskupska konferncija potvrdila je mjere stožera i dodala svoje.

"Sada smo specficirali da svećenik mora staviti masku kod ispovijedanja i da to mora biti ne više u ispovjedaonici nego u nekoj dvorani ili crkvi gdje ima prostora", poručio je mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolesnima i onima s tempraturom se preopruča da ne idu u crkvu, a i pri davanju Mira nema više rukovanja, stoji u preporukama.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo