oblaci i kiša / Pripremite kišobrane: Oborine će sutra zahvatiti gotovo cijelu zemlju

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Svakako budite na oprezu zbog poledice jer će temperatura varirati oko nule

27.1.2019.
14:30
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Sutra nam stižu oblaci i kiša povezani s ciklonom koja će se noćas približiti sjevernom Jadranu, a sutra putovati paralelno s našom obalom prema jugoistoku. U takvim će okolnostima sutra prijepodne oborine zahvatiti gotovo cijelu zemlju.

U gorju će to biti snijeg, na sjevernom i srednjem Jadranu kiša i grmljavinski pljuskovi koji će mjestimice biti i obilniji. Uz to, puhat će jako jugo, U Dalmaciji vrlo jako oštro. U nizinskim će predjelima biti osjetno toplije nego jutos, bez velikih minusa. Svakako budite na oprezu zbog poledice jer će temperatura varirati oko nule.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središnjoj Hrvatskoj sredinom dana mjestimična slaba kiša u temperaturu oko četiri celzijeva stupnja. Kasnije popodne zapuhat će sjeverac i zahladnjeti, pa u Međimurju može biti i slabe susnježice.  I u Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne postupni prestanak oborine. Najviša će temperatura ovdje biti oko četiri, a sa sjevercem će pristizati sve hladniji zrak. 

U nastavku tjedna slijede hladna jutra

Poslijepodne će u Dalmaciji biti oblačno i kišovito, osobito na jugu gdje su moguće lokalno veće količine kiše. Uz to puhat će na udare vrlo jako oštro i lebić. Na zadarskom i šibenskom području će se s okretanjem vjetra na sjeverne smjerove i kiša smirivati. Temperatura slična ili malo niža od današnje, od 10 do maksimlanih 13 stupnjeva.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu popodne oblačno uz slabu kišu, a u gorskim predjelima uz susnježicu i snijeg. Na obali će biti malo hladnije nego danas, oko 10 stupnjeva, u gorju od nule do 3. Jugo će oslabjeti i zapuhati bura pa će prema večeri biti sve hladnije.  

U nastavku tjedna na kopnu slijede ponovno hladna jutra, dok će danju biti oko nule. U utorak je snijeg izgledan samo u gorskim predjelima. Postoji mogućnost da će ga noći na četvrtak biti i u nizinama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji udari juga i oštra do 100 kilometara na sat

U utorak u Dalmaciji slaba kiša i jugo, na sjeveru uglavnom suho uz jaku buru. Jutra hladnija, danju bez veće promjene. Osim u četvrtak kad je uz vrlo jaku buru na sjevernom dijelu, moguća je i susnježica. Za vikend ponovno jugo i obilnija kiša. 

Dakle, u Dalmaciji se sutra uz obilnije količine oborine očekuju i udari juga i oštra do 100 kilometara na sat pa je vjerojatno da većina katamarana i trajekta na tom dijelu Jadrana neće ploviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo