bijeli vikend / Pripremite lopate! Za vikend stiže pogoršanje vremena: Bit će hladnije, past će snijeg, čak i u nizinama

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bit će oblačnije, hladnije i vjetrovitije

17.1.2020.
10:15
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Vikend je pred vratima, a nakon dugo vremena, donosi nam i manje pogoršanje - bit će oblačnije, hladnije i vjetrovitije. 

Na Jadranu povremeno uz kišu, a na kopnu susnježicu i snijeg, međutim ne očekujemo veću količinu. Najviše će snijega pasti u Gorskom kotaru i Lici gdje je moguće do 20 centimetara, a najmanje u Slavoniji gdje će neki gradovi ostati suhi. U središnjoj Hrvatskoj je, pak, moguć tek poneki centimetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak će na kopnu biti oblačan, maglovit i hladan. Temperatura će biti oko nule, a iz magle može biti i malo slabog snijega. 

Na Jadranu sunčano uz malo oblaka. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša dnevna temperatura od -2 do 2 u nizinama, od 2 do 7 u gorju te između 11 i 15 °C na obali i otocima.

Vikend će biti oblačniji, hladniji i vjetrovitiji, povremeno uz oborine. Na moru kišu, osobito u subotu, a na kopnu susnježicu i snijeg, ponajprije u noći sa subote na nedjelju te u nedjelju prijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno, od sredine dana u središnjoj te osobito gorskoj unutrašnjosti mjestimice sa snijegom i susnježicom uz stvaranje snježnog pokrivača. Na većem dijelu Jadrana kiša, češće na sjevernom dijelu, a na jugu će se zadržati uglavnom bez oborine. Vjetar na kopnu uglavnom slab.

Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo i istočnjak, kasno poslijepodne će na sjevernom dijelu okrenuti na buru i jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do 0, na Jadranu od 5 do 10, a najviša dnevna od -1 do 3 na kopnu te od 9 do 14 °C duž obale, na otocima i u unutrašnjosti Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo