tak se to 'delalo' / Pripuz oslobođen, Bandićevi suradnici krivi. Da je živ, bi li bivši zagrebački gradonačelnik danas išao u zatvor?

Stvorio se dojam - tresla se brda, rodio se miš. Je li to sad 'to'?

9.6.2022.
22:22
VOYO logo

Službenim su automobilima tajnice, šogori i TV voditeljice privatno putovali u Beč, Berlin, Tuzlu i na kolinje u Poganu Vlaku. I za to dobivali dnevnice. Nezakonito se zapošljavalo, nečije kćeri i rođakinje, i po potrebi izmišljalo radna mjesta.

Eto tako se "delalo" u glavnom gradu, tako je Milan Bandić vladao Zagrebom. Danas je to utvrdio i sud. Stigla je presuda u aferi Agram, zbog koje je Bandić prije 8 godina završio u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, sud je utvrdio da nije bilo namještanja poslova glomaznog otpada i da nema krivice u zamjeni zemljišta s tvrtkom Bramgrad. Neki od Bandićevih najbližih suradnika, bivši pročelnik njegovog ureda, direktor ZET-a i Direktor Čistoće, dobili su kazne zatvora između 7 i 14 mjeseci.

Veliko je pitanje - bi li Milan Bandić, da je živ, završio u zatvoru ili bi iz sudnice izašao kao pobjednik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
afera agram /

Leopard i Kondor, 'Jel ti znaš tko je mala': Danas doznajemo presudu Petru Pripuzu i Bandićevim suradnicima

Image
afera agram /

Leopard i Kondor, 'Jel ti znaš tko je mala': Danas doznajemo presudu Petru Pripuzu i Bandićevim suradnicima

2791 dan je prošao od te nedjeljne noći, davne 2014., kada je uhićen Milan Bandić. Palo je pola gradske uprave, a novinarske ekipe pratile su svaki korak spektakularnih pretresa. No, sve se toliko odužilo da raznorazna svjedočenja od komunalnih redara do olimpijskih prvakinja nisu bila udarna vijest. Tek tu i tamo, kad je iskočila kakva pikantna snimka.

Deset je krakova afere Agram i većina je bila vezana uz odluke Milana Bandića. Od ilegalnog skupljanja smeća, zapošljavanja preko veze, do ilegalne zamjene zemljišta ili korištenja službenog automobila za svinjokolju i druge neslužbene svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smeće i zemljište, tu je sve bilo čisto, odlučio je danas sud. Za zapošljavanja i službeni auto, optuženi su krivi. "Zato što su te nekvalificirane osobe zaposlene iz razloga koji su u Zagrebu i Holdingu bili važniji, a taj je da su bili 'nečiji'", objašnjava Rahela Valentić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu.

Zbog toga je bivši Bandićev pročelnik Miro Laco dobio godinu i dva mjeseca zatvora i postao najveći negativac Agrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Milan Bandić živ, bi li on bio kriv? "To je sasvim izvjesno, ali kakva bi bila kazna, to je teško prognozirati…", objašnjava Ana Raić Knežević, novinarka Telegrama.

O Bandićevoj korupcijskoj hobotnici napisano je tisuće tekstova, snimljen je čak i dokumentarac. Pada li sve u vodu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je Milan Bandić danas živ, dobio bi tri godine minimalno. Mislim da je danas jedan velik dan jer sin Ivice Lovrića koji radi kod Pripuza može pričat' da ne radi kod kontroverznog poduzetnika nego kod uglednog poduzetnika, naš premijer Plenx može pričat' da je bio u koaliciji s jednom poštenim i uglednim gradonačelnikom", kazao je redatelj Dario Juričan.

Stvorio se dojam - tresla se brda, rodio se miš. Je li to sad 'to'? "Pa, moramo biti svjesni da ovo nije kraj…", kaže Raić Knežević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije kraj jer će se tužitelji još žaliti, a jednog dana, koji možda nitko od nas ne doživi, i Vrhovni sud će odlučiti o ovom slučaju i presuda će postati pravomoćna.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo