Kršenje prometnih pravila / Prisjetili smo se političara koji su se ogriješili o zakon u prometu: Lista je prilično dugačka

Image
Foto: Damir Spehar/Goran Stanzl/Vjeran Zganec Rogulja/Patrik Macek/PIXSELL/

Zanimljivo je kako su s dužnosti otišli tek kad im je dosuđena zatvorska kazna

11.3.2019.
16:25
Damir Spehar/Goran Stanzl/Vjeran Zganec Rogulja/Patrik Macek/PIXSELL/
VOYO logo

U svijetu ministri daju ostavke jer su kupili pelene, čokoladu ili hulahopke na službenu karticu, jer su nosili službeni mobitel na ljetovanje, zaposlili dadilju na crno, dali neprikladnu izjavu...

U Hrvatskoj je ostavku davalo nekoliko ministara iz raznih razloga, a oni koji su se ogriješili o zakon u prometu, s dužnosti su otišli tek kad im je dosuđena zatvorska kazna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radimir Čaćić

Znojio se Radimir Čačić na suđenjima u Mađarskoj i Hrvatskoj jer je 2010. godine skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Opravdao se kišom, skliskim kolnikom i gustom maglom. Tadašnji prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HNS-a ostavku je dao, ali tek nakon što je osuđen na skoro 2 godine zatvora.

"Konzekvence su jasne. Ja podnosim ostavku na svoje funkcije u Vladi", kazao je tada bivši potpredsjednik Vlade, Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je sudjelovao u još 2 prometne nesreće. Nakon golfa na zatvorskom igralištu i pola odslužene kazne, vratio se ne samo u život, već i u aktivnu politiku.

Milan Bandić

Milan Bandić je 2002. godine skrivio manju prometnu nesreću u Zagrebu. Veći je problem bilo 1,6 promila u krvi, bježanje s mjesta nesreće i podmićivanje policajca. Pod pritiskom je podnio ostavku na dužnost gradonačelnika, a 3 godine kasnije Zagrepčani su ga na nju vratili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Habuš

A samo nekoliko dana nakon što je dobio povjerenje Varaždinaca, tadašnji HNS-ov gradonačelnik Goran Habuš s 1,58 promila alkohola skrivio je lakšu prometnu nesreću. Vraćao se s proslave Martinja u službenom automobilu.

"Izuzetno mi je teško. Ovi dani nisu laki za mene niti za moju obitelj. Veliki medijski pritisak. Ja sam potpuno svjestan svoje odgovornosti", rekao je bivši gradonačelnik Varaždina, Goran Habuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Bernardić

Bez nesreće, ali pod utjecajem alkohola policija je legitimirala i Davora Bernardića kada je još bio član Predsjedništva SDP-a. "Napuhao" je 0,94 promila.

"Bitna je razlika kad je netko u vlasti, ministar, dio najviše izvršne vlasti i kad netko još pritom skoro ubije malu djevojčicu to je velika razlika", kazao je predsjednik SDP-a, Davor Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berislav Šipuš

Pijan je u službeni automobil sjeo i bivši HNS-ov ministar kulture Berislav Šipuš. I njega je rutinski zaustavila policija i izmjerila 0,7 promila.

"Kako vam se moglo dogoditi da pod utjecajem alkohola sjednete za službeni auto? No comment", rekao je bivši ministar kulture, Berislav Šipuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj povijesti bilo je ostavki ministara iz raznih razloga - moralnih, političkih, zdravstvenih, iznuđenih. Povukli su se tako bivši ministar turizma Niko Bulić, zdravstva Ana Stavljenić Rukavina, unutarnjih poslova Ivica Kirin, prometa Zlatko Komadina, obrazovanja Dragan Primorac, zaštite okoliša Mirela Holy, kulture Andrea Zlatar Violić, financija Martina Dalić, branitelja Mijo Crnoja i najzapamćeniji, premijer Ivo Sanader.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo